Tidligere nederlandsk mester og Deceuninck-Quicksteps stjernespurter Fabio Jakobsen er tilbake på sykkelen på rekordtid.

Jakobsen ble utsatt for en velt med svært alvorlige konsekvenser i Polen rundt tidligere i år, og de færreste trodde han noen gang ville kunne sykle igjen.
Men Jakobsen selv estimerte at han skulle sykle igjen i desember, og det rakk han med god margin. I går var han ute med kjæresten Delores Tougje, og foreviget selv comebacket på instagram.

«Tilbake på sykkelen igjen med Delores Tougje på våre nye Specialized Tarmac SL7!

groenewegen-utestengt-i-ni-maaneder-etter-skrekkvelt-crop1280
DRAMATISK: Fabio Jakobsen gikk over gjerdene og inn i målportalen i Polen rundt. Foto: Cor Vos.

Under spurten på den første etappen av Polen rundt tidligere i år, ble Jakobsen dyttet i spurten. Han endte i et dårlig sikret gjerde, og pådro seg stygge skader. Dylan Groenewegen ble utestengt i ni måneder for manøveren som initierte velten, og har i etterkant blitt saksøkt i Dceuninck-Quickstep for ulykken.

Kritiske røster har også pekt på arrangøren og UCIs ansvar for å lagre trygge oppløp med gjerder som beskytter rytterne, men på dette området har ikke ulykken fått noen konsekvenser.

«Jeg vil bruke dette innlegget til å takke alle spesielistene som har hjulpet meg på veien. Det samme gjelder Deceunink-Quickste med alle sine sponsorer for å hjelpe meg i rehabiliteringen. Jeg ser frem mot neste gang jeg skal opereres igjen i januar. I mellomtiden vil jeg begynne å trene igjen, skriver han videre».