Det ble som ventet massespurt på den først etappen av Volta ao Algarve. Den nederlandske mesteren, Fabio Jakobsen fra Quickstep, var best i spurten.

Alexander Kristoff noterte seg for et godkjent resultat, fjerde plass:

Annonse

– Jeg kom for langt bak i utforkjøringen ved kilometersmerket. Jeg kom bakfra og ingen startet for meg, og det ble mye vind på oppløpet. Det var ikke optimalt, jeg kom ikke i skikklig posisjon. Jeg var ikke med og kjempet, sa Kristoff til TV2 etter målgang.

Mer spenning var det selvsagt knyttet til Uno-X, etter monsteroppvisningen i Tour Colombia. For bruddet gikk allerede etter få minutter, og frem til det sto igjen 21 kilometer var rittet en sedat affære.

Det kom noen småangrep i den siste bakken før mål, der vi så Andreas Leknessund prøvde å bli en del av en utbrytergruppe. Men de store lagene, særlig Quickstep, hadde god kontroll på det som skjedde.

Uno-X hang godt med både i småstigningene før mål, men havnet litt bakpå i spurten. Like fullt, laget jobbet god med å få Daniel Hoelgaard i en fremskutt posisjon, og da spurten var over var han nummer ti.

– Planen var å ta hjulet til Alex, vi vet at han går ut i vinden og klarer å legge seg inn igjen. Vi lå og stanget litt i motvinden, og da spurten åpnet var det ikke mye å gi. Jeg tror det må være en godkjent start på sesongen å bli topp ti. Gutta jobbet utrolig bra sammen. Hele laget var med og alle gjorde en god jobb for laget, sa Hoelgaard til TV2.