I år er første sesong på seks år at Victor Campenaerts ikke har vunnet et eneste ritt, men sesongen må sies å være alt annet enn dårlig.

Han har fem andreplasser i ulike temporitt, i tillegg til en andreplass på en enkeltetappe i Giro d'Italia. Like fullt er han en av 100 proffsyklister som i skrivende stund står uten kontrakt.

– Finner vi ikke en løsning nå vurderer jeg å bli brannmann. Jeg var på en åpen dag i Antwerpen en dag, og yrket fascinerer meg, sier Campenaerts til Sporza.be.

victor campenaerts
UNDERPRESTERTE: Under VM i Italia ble Campenaerts nummer åtte. Foto: Cor Vos.

Campenaerts er på ingen måte alene om å være kontraktsløs i øyeblikket. Det er både uklart hva som skjer med NTT Pro Cycling Team, like mye som det er uklart hva som skjer med hele proffsesongen, og om alle de 18 World Tour-lagene fortsetter slik det ser ut.

Campenaerts har selv tatt initiativ til et møte for en rolle som hjelperytter for Mathieu van der Poel og Alpecin-Fenix, men den korte beskjeden var enkel:

– De hadde ikke plass. Men blant de 100 som er uten kontrakt, er jeg en av de ti beste.

victor campenaerts
SURT: Under en iskald etappe i Giro d'Italia måtte Campenaerts ta til takke med den sure andreplassen. Foto: Cor Vos.

Om intet skjer har han i så tilfelle kjørt sitt siste temporitt. Campenaerts mislyktes under VM i Italia, der han endte helt nede på 8. plass på VM-tempoen.

Han har fortsatt ett år igjen av kontrakten med NTT, men det er høyst uklart hva som skjer med laget. Bjarne Riis så lenge ut til å lande en kontrakt med Velux takvinduer, den absolutt største produsenten av takvinduer i Europa, men prosjektet strandet.

– Det virker usannsynlig at dette skal være min siste sesong, men under giroen lå jeg mye våken og tenkte på fremtiden. Det var med på å gjøre at jeg ikke presterte så bra. Hadde det ikke vært for Filippo Ganna hadde ikke sesongen vært så frustrerende. Men akkurat nå har jeg ingenting klart for neste år, heller ikke dårligere kontrakter, sier tempospesialisten.

victor-campenaerts-5
victor-campenaerts-5