Den italienske avisen Il Gazzettino skriver onsdag at Davide Rebellin er død etter å ha blitt påkjørt av en lastebil under trening tirsdag.

Det er knapt halvannen måned siden Rebellin la opp som syklist. Italieneren, som tidligere har vunnet klassikere som Liège-Bastogne-Liège, holdt karrieren gående i mindre lag så lenge han kunne.

Annonse

Ulykken fant sted nær Montebello Vicentino i Vicenza onsdag formidag. Rebellin ble påkjørt av en lastebil. Sjåføren stoppet ikke på ulykkesstedet.

Rebellin skal ha omkommet momentant i ulykken, skriver avisen.

Karrieren til Rebellin starter i 1992, da han ble proff i GB-MG Maglifico, og fikk siden en svært suksessfull karriere.

Totalt står han med 61 seire som proff (den siste i 2017) og var en rytter som var med å prege bakkeklassikerne i en årrekke.

I 2004 tok Rebellin den prestisjefylte Ardenner-trippelen, da han vant Amstel Gold Race, Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège.

Flèche Wallonne vant han ytterligere to ganger, i 2007 og 2009.

Tatt for doping

Karrieren til italieneren var imidlertid ikke uten kontroverser. I 2009 ble det kjent at han hadde testet positivt på det forbudte dopingmiddelet CERA (continuous erythropoietin receptor activator), som har samme effekt som bloddoping.

Han mottok en to år lang utestengelse for det, og etter dette konkurrerte han i hovedsak på prokontinental og kontinentalnivå, sportens andre og tredje nivå.