Chris Anker Sørensen er død

Den danske sykkelhelten Chris Anker Sørensen døde lørdag etter å ha blitt påkjørt på sykkeltur i Belgia.

Sist oppdatert: 19. september 2021 kl 08.35
DØD: Chris Anker Sørensen er et velkjent fjes og navn for Tour de France-seerne. Lørdag døde han etter en påkjørsel. Foto: Cor Vos
DØD: Chris Anker Sørensen er et velkjent fjes og navn for Tour de France-seerne. Lørdag døde han etter en påkjørsel. Foto: Cor Vos
Lesetid: 2 minutter

Det var dansk TV 2 som lørdag kveld fortalte den triste nyheten om at tidligere toppsyklisten Chris Anker Sørensen er død.

– Chris Anker var i Belgia for sykkel-VM. Lørdag var han ute og syklet og ble påkjørt av en bilist. Han døde senere av skadene. Våre tanker og dype medfølelse går til Chris Ankers familie.

Det forteller Frederik Lauesen, sportssjef i dansk TV 2, hvor Sørensen jobbet som ekspertkommentator.

Sørensen ble kun 37 år gammel, og etterlater kone og to barn.

Føreren uten skyld

Det var en fører av en varebil som kjørte på Sørensen. I etterkant av ulykken har en belgisk trafikkekspert blitt oppnevnt til å undersøke ulykken.

Eksperten har konkludert med at føreren av varebilen ikke gjorde noen feil.

– Han kom kjørende langs veien på sykkelsti, og da han skulle krysse veien ble han påkjørt av en varebil. Det er ikke noe som tyder på at sjåføren av varevognen har gjort noe ulovlig. Han har heller ikke vært påvirket av alkohol eller narkotika. Det er snakk om en tragisk ulykke, sier en talsperson fra påtalemyndighetene i Brugge til B.T.

- Utrolig god lagkompis

Sørensen la opp i 2018, men hadde en innholdsrik karriere. For norske sykkelfans var han et velkjent fjes i Tour de France i en årrekke, ofte på offensiven i fjellene og som oppofrende hjelperytter.

I 2012-utgaven av Touren kjempet han om klatretrøyen, var nær etappeseier på den 16. etappen og ble kåret til rittets mest offensive rytter.

I 2010 vant han den åttende etappen av Giro d'Italia, og i 2015 ble han dansk mester. Totalt syklet han tolv Grand Tours, og hans beste plassering er en 12. plass sammenlagt i Tour de France.

Sørensen startet proffkarrieren i CSC i 2007, hvor han syklet frem til 2015-sesongen. Deretter hadde han én sesong i franske Fortuneo-Vital Concept, før han avsluttet karrieren med to sesonger i det danske laget Riwal.

I det danske CSC-laget (senere Saxo Bank) syklet han i flere sesonger sammen med Kurt Asle Arvesen.

– Jeg vet ikke om jeg er i stand til å utrykke noe, men det er selvfølgelig veldig trist. Han var en utrolig god lagkompis og en helt vidunderlig fyr. Det var nok også mye av grunnen til at han fikk han den rollen han fikk etter sin sykkelkarriere, sier Arvesen til TV 2.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Publisert 19. september 2021 kl 08.35
Sist oppdatert 19. september 2021 kl 08.35
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen