Lørdag kveld kom beskjeden om at syv Bora-Hansgrohe-ryttere hadde blitt påkjørt av en bilist. Hendelsen skjedde på den siste dagen av lagets treningsleir, ved Gardasjøen i Italia.

Søndag kveld har det kommet ytterligere detaljer rundt ulykken. Rytterne ble truffet av en SUV som krysset veien og kjørte ned rytterne.

Annonse

– Under trening i dag var flere av våre ryttere involvert i en ulykke med en bil. Wilco Kelderman, Rüdiger Selig og Andreas Schillinger ble fraktet til sykehuset, alle ved bevissthet, fortalte laget i en pressemelding lørdag kveld.

Det ble etter hvert klart at det for den 37 år gamle tyske veteranen, Andreas Schillinger, endte det med et brudd i ryggvirvlene. Ifølge Cyclingnews, forteller en talsperson fra laget at bruddet ikke krever operasjon, men at Schillinger må regne med en lengre pause.

Søndag morgen forteller laget at også Kelderman, som satset mot sammendraget i sommerens Tour de France, har fått et brudd i ryggvirvlene, samt en hjernerystelse. Ei heller for nederlenderen skal det være nødvendig med en operasjon.

Rüdiger Selig slapp unna med en hjernerystelse.

De øvrige rytterne som var involvert, Marcus Burghardt, Anton Palzer, Maximilian Schachmann og Michael Schwarzmann, kunne vende tilbake til hotellet med mindre skader.

Bora-rytter Ide Schelling forteller til nederlandske NOS, at bilisten ikke stoppet ved et stoppskilt.

- Ingen så det ordentlig, bortsett fra de involverte. Det ble raskt klart at det var en alvorlig hendelse og ikke bare en liten krasj. Det er betydelig når du sykler i 30-40 kilometer i timen og en bil treffer deg i en rimelig fart.