Annemiek van Vleuten (Movistar) og Kasia Niewiadoma (Canyon-SRAM) satte inn et forrykende angrep opp Knokteberg, med rundt 40 kilometer til mål i Dwars door Vlaanderen.

Den klatresterke duoen dro voldsomt ifra, og over toppen hadde de opparbeidet seg en luke på mer enn 30 sekunder. I en meget selektiv forfølgergruppe hadde Stine Borgli (FDJ) klart å komme seg med.

I gruppen var det Trek-Segafredo som sto for mye av jobben, men jakten til Ellen Van Dijk, Lucinda Brand og Lizzie Deignan var veldig av og på, da de også forsøkte å støte seg av gårde – uten suksess.

Dermed ble det for tøft for gruppen å hente inn igjen duoen i front, som gikk inn på den siste kilometeren med 15 sekunders ledelse.

Inn på oppløpet med 300 meter til mål var det Van Vleuten som ledet an og åpnet spurten umiddelbart.

Niewiadoma bet seg fast på hjulet hennes hele veien til målstreken, men klarte ikke å komme rundt nederlenderen, som dermed kunne juble for sesongens første seier.

annemiek van vleuten kasia niewiadoma dwars door vlaanderen 2021
ÅRETS FØRSTE: Annemiek van Vleuten er i gang. Foto: Cor Vos

– Det var et fantastisk ritt. Det var fantastisk vær, og jeg vil også gi en shout-out til Flanders Classic, som organiserer en så fantastisk oppkjøring til Flandern rundt. De har forbedret løypen og det var også en av grunnene til at jeg var til start. Jeg er superfornøyd med hvordan rittet gikk, fortalte Van Vleuten i seiersintervjuet.

I gruppen bak satt Borgli plassert litt langt bak inn på oppløpet, og 30-åringen strevet med å forsere veldig i feltet, men det ble likevel en sterk tiendeplass på FDJ-rytteren – hennes beste resultat så langt denne sesongen.