/ Podcast

Podcast: Glemte trøyer

Har du hørt om kombinasjonstrøyer, gulltrøya i Spania rundt, Intergiro-trøya som var en halvveiskonkurranse eller trøya til beste vest-flander? I dag skal du få høre alt om trøyene vi aldri må glemme.

Sist oppdatert: 3. april 2020 kl 14.41
STYGG SAK: Dette var faktisk en trøye du kunne vinne i Tour de France, Bernard Hinault har eksempelvis båret den ved flere anledninger. Foto: Toshiba.
STYGG SAK: Dette var faktisk en trøye du kunne vinne i Tour de France, Bernard Hinault har eksempelvis båret den ved flere anledninger. Foto: Toshiba.
Lesetid: 1 minutter

Vi må ikke glemme, det er vårt ansvar i historien å forvalte kunnskap som holder på å bli glemt. I dag tar vi for oss de utroligste trøyer du kan, og kunne vinne, i ulike sykkelritt.

NORGES BESTE SYKKELBLAD: Slik bestiller du abonnement, og får tilgang på hele arkivet digitalt!

Visste du for eksempel at den eksisterte en trøye som viste hvem som ledet Giro d'Italia etter halvkjørte etapper? Eller at ledertrøyen i Spania rundt har hatt seks forskjellige farger?

HELT GRØNN? Slik lytter du til Radio Landevei uansett hvor du er

Henrik Alpers og Gjermund Kvåle Jordheim er i studio, og underveis skal vi selvsagt få høre det siste om Gino van Oudenhoves prosjekter.

Publisert 3. april 2020 kl 14.41
Sist oppdatert 3. april 2020 kl 14.41
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen