Den belgiske mestere Toon Aerts vant lørdagens Hotondcross i Ronse, i overlegen stil. I en av de mest gjørmete og tekniske løypene på kalenderen var han over halvannet minutt foran nestemann, Eli Iserbyt.

Det høres kanskje rart ut å si at man finner en rytter helt nede på tredjeplass, men i van der Poels tilfelle er dette en ganske presis beskrivelse. Han trillet slukøret i mål over to minutter bak Aerts.

Spørsmålet alle nå stiller seg er hva denne helgen vil bli husket for. At van der Poel ikke vant ritt nummer 36 på rad, eller Toon Aerts fantastiske seier.

MULTITALENT

Før helgen hadde van der Poel vunnet 35 cx-ritt på rad. Forrige gang han ikke vant et cyclocross-ritt var 1. november i 2018, Koppenbergcross. Ironisk nok var det Toon Aerts som vant det rittet også, selv om van der Poel aldri var med i tetkampen akkurat den dagen.

I tillegg til 35 sykkelkrossritt på rad, har han i mellomtiden også vunnet Amstel Gold Race, det nederlandske mesterskapet, fire etapper i Arctic Race, Brabantse pijl og Dwars dor Vlaanderen. Dette er for ordens skyld bare de største resultatene, vi har utelatt etappeseiere og topplasseringer i mindre ritt.

Det er ikke bare med bukkestyre van der Poel imponerer, han er også en av favorittene til å vinne OL-gull i Tokyo - i terrengsykling. Der har han vunnet både EM, flere enkeltseiere i verdenscupen, i tillegg til at han har blitt nummer to sammenlagt i verdenscupen i 2018 og 2019.

PS: Om du skulle synes seiersrekken var litt kort, fortvil ikke. Søndag var han igjen på toppen av pallen, da han vant Druivencross Overijse.