Så sent som i 2016 var han i brudd i Tour de France, og svært mange lot seg underholde av tekst og bilder i sosiale medier, der han blant annet etterspurte langing av vafler. Etter et halvt liv i sykkelsporten besluttet Vegard Breen å sette en sluttstrek for sykkelkarrieren høsten 2017. Siden den gang har det gått slag i slag.  

– Nå lever jeg egentlig et vanlig liv, med åtte til fire-jobb og familie. Det er deilig å endelig ha litt ordentlig fri. Som syklist har man kanskje en time her og en time der til fri og avkobling, men man har aldri skikkelig ferie. Hvis man først har det er det sannsynligvis fordi man er så sliten at man bare må ligge på sofaen noen dager. Nå kan jeg nyte ferien skikkelig, forteller han. 

Det vanlige livet Breen beskriver kunne strengt tatt ikke blitt mer ryddig og forutsigbart, for han gikk rett inn i regnskapsbyrået Value Accounting. Da han besluttet å parkere sykkelen var han ønsket i både Uno-X og Joker, som både rytter og fremtidig sportsdirektør. Maura-rytteren gikk nemlig for å ha et av feltets aller beste sykkelhoder under sin aktive karriere. Selv er han imidlertid fornøyd med valget om å ta steget ut av sykkelsporten.