Det fire dager lange etapperittet for kvinner arrangeres for sjette gang. Siden 2017 har rittet også hatt status som UCI Women’s World Tour, tilvarende nivå som Tour de France og Giro d’Italia for menn. Ladies Tour of Norway sendes på TV i Norge og flere land, og live på UCIs strømmekanal.  

Ladies Tour of Norway arrangeres i år som fire fellesstarter og har for første gang en etappe med start og målgang utenfor Østfold. I år går første etappe i Vestfold, med start i Åsgårdstrand og målgang i Horten. Videre er det også ny innkomst på lørdagens etappe i Halden. Da skal rytterne to ganger opp den bratte kneika til Fredriksten festning. Søndagens finale har målgang i Halden sentrum, etter at rittet som tidligere har vært innom Sverige. Til forskjell fra tidligere år, er det i år kun fellesstart. 

Fra 2021 utvides rittet ytterligere og skifter rittet navn til Battle of The North, og blir et 11-dagers UCI World Tour ritt på ti etapper. Tre av etappene går i Danmark, tre i Sverige og de siste fire i Norge. Battle of the North blir da det lengste UCI World Tour etapperittet for kvinner.