/ Blogg

NORDMARKA, SANDEFJORD RUNDT OG LAGTEMPO

BLOGG: André suste inn til årets første seier forrige helg!

Sist oppdatert: 28. mai 2015 kl 21.02
NORDMARKA RUNDT: André tok sin første seier for året i pulje to i Nordmarka Rundt, mye takket være gutta i Hasle-Løren.
NORDMARKA RUNDT: André tok sin første seier for året i pulje to i Nordmarka Rundt, mye takket være gutta i Hasle-Løren.
Lesetid: 4 minutter

Hallais!

Det har blitt noen timer på sykkelen denne uken og sist søndag var det klart for Nordmarka rundt. Jeg etteranmeldte meg så fikk ikke plass i pulje en, men pulje to. Her var de fleste fra Hasle-Løren fra før, noe som passet meg ypperlig siden HL er klubben i mitt hjerte.

Til Sandvika gikk det rolig. Opp mot Sollihøgda gikk feltets klatrer til pumpene, han fikk med seg undertegnede og to til. Fire på toppen, men luken ned var for liten til at vi valgte å kjøre da rittet fortsatt hadde 135 km igjen.

Det fortsatte samlet og rolig til vi passerte 60-70 da jeg og noen flere rok iniativ til å kjøre fra. Det endte med FEM fra HL og fire andre. Det gikk rolig opp fra Jevnaker og da kom Robin fra HL opp. SEKS fra HL i bruddet.

Jeg følte meg bra og som en del av toget til HL meldte jeg tidlig fra om at jeg vil krone dette med å levere på målstreken om dere bidrar, og bidro gjorde de. De siste 50 km kjørte gutta som helter.

De siste 3 km hadde vi tilogmed eget opptrekkstog! Seieren var grei skuring selvom jeg måtte en liten tur bukken. Dette er definitivt seieren som setter Fjæra på sykkelkartet. Seier i pulje to i nordmarka!

Dagen etter var det klart for Sandefjord Tour, et 97 km turritt. Utrolig fin løype hvor man må være konsentrert hele veien med smale veier og krappe svinger i småkupert terreng, rett og slett et vannvittig bra ritt! Bruddet gikk, her var Sandefjord representert med tre mann, vi i Bikeshop med to, Hero med én og en ukjent. Stendahl og Kure representerte oss, men Stendahl punkterte kort tid etterpå.

Feltet fikk aldri kontakt med bruddet igjen. Jeg kjørte i et hull sammen med to til og punkterte etter 70 km. Så da ble vi hentet av arrangør og rakk å se innspurten som trøst!

Rakk også å dokumentere et groteskt stilbrudd som jeg legger ved!

AMATØRMERKE: Denne rytteren må hjem og vaske både kjede og legg!

AMATØRMERKE: Denne rytteren må hjem og vaske både kjede og legg!

Til og fra rittet kjørte jeg sammen med my man Fredrik Gurholt. Han lurte på hvorfor vi feiret påske og julaften så da håper akkurat DU kan svare på det i kommentarfeltet! Og siden det nettopp var pinse. Hvorfor har vi fri?

I går gikk turen til Langangen i Telemark.

Her skulle Fredrik Gurholt, Vemund Gurholt og undertegnede forsøke oss på en 25 km kupert lagtempo med drøyt 300 høydemeter.

Litt lapskaus oppvarming, men det var god stemning og planen var klar. Feite-Fredrik og feite-Fjæra kjøre på flatene, mens Vemund skulle ta ansvar oppover. Vemund var litt usikker på formen da han egentlig bare går på langrenn og løper.

STERK TRIO: Denne gjengen syklet inn til 2.plass på gårsdagens lagtempo.

STERK TRIO: Denne gjengen syklet inn til 2.plass på gårsdagens lagtempo.

Fredrik begynner å komme seg ettersom han har fått kjørt litt hardt den siste tiden og jeg var litt usikker på beina, men føler meg brukbar for tiden. Starten gikk, jeg først, Fredrik og Vemund på hjul. Vi satte høy fart fra start og med bare 30 sekunder mellom hvert lag var det bare å begynne jakten. Vi hentet det første laget etter kort tid.

Jeg kjente fort at jeg virkelig hadde dagen og egentlig bare kunne kjøre og kjøre. Vi hadde bra fart ut til vending på tross av motvind og kupert løype. Vi kjørte dog litt ujevnt til tider som gjorde at vi tapte litt tid, spesielt når den som hadde hatt føringen skulle inn på hjulet igjen og at den som tok over kanskje økte farten litt så ble det tøft å komme seg inn på hjul igjen.

Det ble bedre etter vending og farten var jevnt høy. Vemund gjorde en knallbra jobb og det samme med Fredrik. De siste 10 km tok jeg og Fredrik litt lengre føringer enn Vemund da han forståelig nok var på kokepunktet etter å ha bare hatt noen få landeveisturer i år.

Inn mot mål gikk det styggfort og vi hentet flere lag. 2.plassen var et faktum, kun slått av et lag med temposykler. Vi sier oss fornøyde, men vi konkluderte fort med at vi skulle ha revansj til høsten igjen. Gurholt x2 konkluderte med at de begge trenger litt mer fart i beina, mens jeg må bli tynnere. Hvordan det skal gå til vet jeg ikke men.

Neste ritt er Randsfjorden rundt på lørdag!

Publisert 28. mai 2015 kl 21.02
Sist oppdatert 28. mai 2015 kl 21.02
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen