Er du abonnent på Landevei har du trolig allerede begynt å lese om hvordan det oppleves å sykle USA på tvers. Men undertegnede var langt fra den eneste nordmannen som krysset USA den sommeren, og en av de andre var Alexander Kloster-Jensen, initiativtageren til sykkelcaféen Rouleur på St.Hanshaugen.

LES OGSÅ: Meld din ankomst på arangementets facebookside

Tirsdag 24. april klokken 19.30 blir det live-innspilling av podkastene Velopod og Radio Landevei, der programlederne Kari Slaatsveen og Truls Johnsen vil lede syklistene, både gjester og underholdere, gjennom kvelden.

Rouleur har alle rettigheter, så her møtes vi selvsagt i god tid før sendingen starter for å nyte drikke fra stedets rikholdige sortiment. Rouleur ligger i krysset St.Hanshaugen/ Ullevålsveien. 

For hvordan oppleves det egentlig å krysse USA, en uendelighet av myter og legender? Hvordan er livet på det sagnomsuste kontinentet som gjennom århundrer har tiltrukket seg lykkejegere og eventyrere?

Undertegnede kjempet seg gjennom motvinden fra vestkysten til østkysten i nord, og Alexander Kloster-Jensen krummet nakken fra østkysten til vestkysten gjennom sørstatene.

Men hva finnes der mellom de to kystmetropolene, det amerikanerene nedlatende kaller «The Flyover States» og aldri besøker selv? Har alle de vakre og smarte menneskene flyttet enten til østkysten eller vestkysten for å oppfylle sine drømmer? Er de som er igjen forlatt i et ødeland med spøkelsesbyer og degenererte samfunn, bestående av hillbillys, crackmisbrukere, seriemordere og eksentriske enstøinger?

Begge overlevde og kommer til Klubbhuset for å dele sine historier og opplevelser med Kari og Truls i denne månedens VELOPOD som for anledningen samkjøres med Radio Landevei.

To historier, to veier gjennom Amerika.

Velkommen til Velopod og Radio Landevei!