Vi gir umiddelbart kudos til gutta i Bergen for å prøve å dra i gang en norsk variant av Dollar Shave Club. Vi kom over siden deres etter å ha lest en artikkel i Dagens Næringsliv høsten 2016, og bestilte inn en liten pakke med produkter for å teste. Når vi titter på prisen er jo dette nesten for godt til å være sant.

Ved første øyekast ser dette ut til å være et godt produkt for barbering, og abonnementsløsningen er i utgangspunktet en utmerket ide, særlig når det er betydelig rimeligere enn å kjøpe i butikken. Men en god ide og snedig distribusjon er ikke nok, i praksis må også produktet være bra. 

Hendelen er god, med gummiert sportsgrep og hele greiene, men bladene fører både til tregere og dårligere barbering, og de er vanskelig å skylle rene mellom dragene. Det er vanskelig å si akkurat hva som er årsaken til dette, men bladene virker både sløve, av rimelig kvalitet og det virker også som de sitter tett. Uten unntak har vi endt opp med minst ett kutt i ansiktet per barbering, og det er ikke forenelig med å ha en jobb hvor en i det minste bør fremstå som oppegående.