Hjem
 / Sykler
 / LEVERTE I ALBSTADT

LEVERTE I ALBSTADT

Juniorlandslagsjentene tok hjem etappeseier, klatretrøye og topp fem sammenlagt til i Tyskland i helga.

Sist oppdatert 13. juni 2016 kl 21.14
SOLID: Susanne Andersen og Ingvild Gåskjenn ble henholdsvis nummer tre og fem sammenlagt i Albstadt Frauen Etappenrennen i Tyskland i helga. Foto: NCF
SOLID: Susanne Andersen og Ingvild Gåskjenn ble henholdsvis nummer tre og fem sammenlagt i Albstadt Frauen Etappenrennen i Tyskland i helga. Foto: NCF

Susanne Andersen vant avslutningsetappen i tredagersrittet Albstadt Frauen Etappenrennen på søndag, og var aldri dårligere enn nummer sju på de øvrige tre etappene. Sammenlagt endte hun på en sterk tredjeplass.

Ingvild Gåskjenn vant klatretrøya og ble nummer fem sammenlagt i rittet, som inngår i Nations Cup 2016.

– Susanne var på forhånd den vi hadde størst forventninger til i dette løpet, og hun innfrir. Hun har mange pallplasseringer så langt i år, så det var fortjent at hun endelig gikk helt til topps, sier landslagsleder Carl Erik Pedersen.

Han er også imponert over Gåskjenn.

– Ingvild kjørte også veldig bra gjennom hele løpet og imponerte spesielt på tempoen. Her kjørte hun enda bedre enn hun har gjort tidligere, og det var med på å gi en sterk femteplass sammenlagt. Ellers var det morsomt at hun fikk belønning for den gode innsatsen med en klatretrøye, sier Pedersen.

Både Gåskjenn og Andersen kjørte bra i VM 2015. 
Les mer: ANDERSEN NÆR MEDALJE 

HEVER SEG INTERNASJONALT
De to andre rytterne kjørte også bra, sier Pedersen.

– Thea Kristin Matter har hevet seg gjennom sesongen og viste solid kjøring gjennom rittet. Hun har vært med på flere internasjonale ritt med landslaget denne sesongen, og viser nå at hun behersker dette nivået, sier landslagslederen.

– Silje Broll var debutant, og kom inn som reserve for en skadet Hanna Salminen Klæboe. Hun leverte absolutt godkjent, og har kjørt jevnt bra gjennom hele rittet, sier han.

OPP PÅ 3.PLASS I CUPEN
Etter helgens resultater har Norge avansert fra femteplass til tredjeplass i Nations Cup sammenlagt. Nations Cup er en uoffisiell verdenscup der det er nasjonene og ikke enkeltutøvere som får poengene. Neste løp som inngår i cupen er EM i september. 

Publisert 13. juni 2016 kl 21.14
Sist oppdatert 13. juni 2016 kl 21.14
Relaterte artikler

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue