Med den historiske innsatsen i Lille Fredsrikket i Tsjekkia forrige helg der Idar Andersen vant sammenlagt og Andreas Leknessund ble nummer to, leder Norge nå Nations Cup (tilsvarende verdenscupen) for juniorer sammenlagt.

LES OGSÅ: Norsk dobbeltseier i Fredsrittet   

Annonse

Nå venter Trophèe Centre Morbihan i Frankrike 20.-21.mai, som består av tre etapper fordelt på to fellesstarter og en tempo på 7 km.

Disse sykler for landslaget i Frankrike:
Idar Andersen, Gauldal SK
Andreas Leknessund, Ringerike SK
Olav Hjemsæter, Glåmdal SK
Jonas I. Hvideberg, Fredrikstad SK
Søren Wærenskjold, Ringerike SK
Daniel Årnes, Kristiansand SK

– Jeg synes vi har et godt lag som kan gjøre det både på enkeltetapper og sammenlagt. Om Andreas er med på fellesstartene vet vi at han er god på tempo og kan kjempe helt i toppen både der og sammenlagt. Han viste i Fredsrittet at han er blant de absolutt beste på tempo, sier landslagsleder Kai Lexberg.

Les også: Test av racere med ekstra dekklaring

NY DEBUTANT
Det blir en endring på laget som sykler Lille Fredsrittet i helgen.

– Vi stiller med nesten samme lag som sist, men velger å spare en av førsteårsjuniorene og sette inn en ny førsteårs. Det er viktig for oss å ha med en til to førsteårsjuniorer på alle løp slik at vi får kontinuitet også i årene som kommer, sier Lexberg.

Derfor kommer Daniel Årnes inn i troppen, og gjør sin landslagsdebut.

– Daniel har vist god kjørestyrke igjennom hele våren. Han er førsteårs junior og vil passe godt i løypene i Morbihan, sier Lexberg om debutanten. 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel: