Rapha Shaving Cream

Glid: 6
Unngå sår: 6
Presisjon: 6
Glatt hud: 6
Duft: 6
Pris: 3
Image: 6
Totalt: 39

Rapha Shaving Cream
75ml krukke
200 kroner
rapha.cc

Annonse

Redaktøren gikk løs på de vinterhårete bena med hårtrimmer, før de millimeterlange restene skulle fjernes med høvel og krem. I denne duellen benyttet vi friske Gillette Mach 3-blader til hvert ben, og barberte høyre med Raphas krem og venstre med kremen fra Cremo.

SJEKK UT DENNE FILMEN: Slik barberer du bena

Med mindre hudtypen er ulik på de to bena skal testen være valid nok.

LES OGSÅ: Slik kan du vinne Landeveis nye trøye!!

I filmen «Saving Private Ryan» fra 1998, finner vi Tom Sizemore i karakteren Sergeant Horvath. I sekken har han små krukker i tinn og aluminium, der han samler sand fra ulike land han har kriget i.

Lyden av lokket som skrus igjen tar oss tilbake til midten av forrige århundre, en tidsepoke Rapha gjerne ser til når de lar seg inspirere til nye produkter.

LES OGSÅ: Er dette Norges fineste område å sykle i?

Det er altså en slik juvel av en krukke Raphas barberkrem dukker opp i. Når en åpner krukken får en også duften av sykkelsportens kanskje mest mytiske fjell på hele badet.

Lukten av lavendel er lukten av Provence, og lukten av Mont Ventoux. Tom Simpson syklet seg til døde på vei opp det fjellet, tenk på det neste gang du barberer bena og tror du er tøff.

At Rapha kan image er det ingen tvil om, men hvor godt fungerer deres barberkremen i den fete krukken? Gjennom mange hundre reisedøgn verden over der barberkremen har blitt lagt igjen hjemme har vi testet det meste.

Raphas krem er suveren. Den er drøy i bruk, en lillefingertupp er mengden krem du trenger for å barbere ett ben. Høvelen glir raskere og lettere enn med hva som helst du får kjøpt på Meny, og selv på utsatte steder som kneskåler, knehaser eller leggskinnet får du null sår.

CREMO

Glid: 6
Unngå sår: 6
Presisjon: 6
Glatt hud: 6
Duft: 3
Pris: 5
Image: 4
Totalt: 36

Cremo Shaving Cream
77ml tube
149 kroner
raka.no

Høyrebenet er ferdig barbert, og til det venstre setter vi nå på et nytt blad, og tester et nytt produkt. Inn på badet kommer en 77 ml stor plasttube fra Cremo.

Pakningen lover en astronomisk overlegen barberkrem, med redusert fare for kutt og en tettere barberopplevelse enn noen gang. Den skal faktisk være så god at du aldri vil bruke noe annet.

Plasttuben fra Cremo Norge har omtrent samme karisma som Donald Trump, har den egentlig noen sjanse mot Raphas desaturerte univers? Når vi skviser krem ut av tuben, er det om vi ser på teksturen, umulig å skille de to produktene fra hverandre.

LES OGSÅ: Derfor skal du reise til Vestlandet til sommeren

Cremo er akkurat like enkel å smøre utover bena som Raphas krem, den er et par hakk lysere og kanskje ikke like enkel å se på bleke norske legger. Men når vi barberer det venstre benet opplever vi også her en suveren kvalitet. Høvelen glir lett i alle kriker og kroker, og kremen består selve benchmarktesten, det vanskelige kneområdet.

Mot slutten av en komplett tobens barbering er det vanlig å slurve for å bli ferdig, og så kommer kuttene. Cremo består testen med glans. Funksjonen til begge produktene er identisk. Et stort minus må vi gi til amerikanerne. Dette dufter Jif universal med sitron, og duften sitter lenge i nesen. Den aromatiske opplevelsen er under pari, og graden av mindfulness er overhodet ikke til stede.

Ut av dusjen lukter du husmor, ikke Tom Simpson. Cremo er dog testet for bruk i ansiktet, men vi har ingen testresultater fra Raphas krem på skjegg.

Cremo er et cocky, amerikansk produkt. Rapha er et britisk, konservativt produkt. I en blindtest med neseklype ville vi slitt med å skille disse fra hverandre, men ingen i redaksjonen barberer seg foreløpig på den måten.

Raphas krem der sportens sjel er stappet inn i krukken stikker av med seieren.