Norgescup-finalen blir en thriller

Etter dagens krossritt i Bergen skiller bare 48 og 60 poeng sammenlagt i menn og kvinner elite.

Sist oppdatert 25. november 2017 kl 17.04
SOLEKLAR SEIER: Håkon Lunder Aalrust vant med over et minutts margin på nest siste runde i kross-Norgescupen. Foto: Ola Morken
SOLEKLAR SEIER: Håkon Lunder Aalrust vant med over et minutts margin på nest siste runde i kross-Norgescupen. Foto: Ola Morken

Marit Sveen leder med 60 poeng ned til Ingrid Moe, som ligger på andreplass sammenlagt. Med dagens seier gikk hun forbi Martine Opsahl, som ikke stilte i dagens ritt. Blant elitegutta er det enda tettere. Med dagens seier tok Håkon Lunder Aalrust over ledertrøya i cupen, og leder med 48 poengs margin på Vaeng når kun ett ritt gjenstår.

Håkon Lunder Aalrust slo broren Henrik med over minuttet på nest siste runde av Norgescupen, mens Morten Vaeng tok tredjeplassen.

– Jeg syklet jevnt hele rittet, fant min egen rytme, og så meg aldri tilbake. Det er alltid moro å vinne ritt, men det er en ny dag i morgen, så vi får se hvordan sammenlagten går, sier Lunder Aalrust, som forteller om glatte forhold og mye snø i løypa.

Lunder Aalrust lå på tredjeplass sammenlagt i forkant av helgas finalerunder i Bergen, men bare 132 poeng bak Vaeng. Egentlig hadde han bestemt seg for å avslutte kross-sesongen etter verdenscuprittet forrige helg, men bråbestemte seg for å reise til Bergen i helga.

– Jeg måtte jo ta turen da jeg allerede var i Stavanger, sier han.

Vaeng måtte se seg slått i dag, men har ikke gitt opp kampen om trøya.

– Det var veldig kaldt i dag med snø, is og store vanndammer. Men det er en ny dag i morgen, og det blir kamp til døra om trøya, sier veteranen.

Topp 3 menn senior
1. Håkon Lunder Aalrust, Asker CK, 1:03:02
2. Henrik Lunder Aalrust, Asker CK/Coop, 1:04:13
3. Morten Vaeng, Drammen CK/Swix Hard Rocx, 1:04:56

LES OGSÅ: 90 poeng skiller før finalen i kross-Norgescupen 

Saken fortsetter under

Morten Vaeng - mud - Tryvannskross 2017 - Ola Morken 1400x933
KAMPKLAR: Morten Vaeng har ikke gitt opp sammenlagtseieren selv om han ble slått grundig på dagens ritt. Foto: Ola Morken

KAMPKLAR: Morten Vaeng har ikke gitt opp sammenlagtseieren selv om han ble slått grundig på dagens ritt. Foto: Ola Morken

THRILLER I DAMEKLASSEN
Ingrid Moe sikret seg seieren på hjemmebane med hårfin margin til Marit Sveen. I mål skilte bare fire sekunder mellom de to rivalene.

– Rittet var jevnt hardt, med snø og tunge forhold. Jeg ledet fra start, men på de tekniske partiene kom Marit (Sveen) alltid ganske nær, sier Moe, som gjorde sitt beste for å utnytte sine styrker.

– Jeg prøvde å kjøre hardt på flatene, og jeg merket jeg at jeg tjente endel i nedover bakken, så da forsøkte jeg å gi gass der også selv om det var vanskelig å styre. Sykkelen gikk litt alle veier på det glatte føret, så det var bare å håpe på det beste, sier Moe.  

LES OGSÅ: Tar vare på jentene 

Marit Sveen, som fortsatt leder Norgescupen sammenlagt også etter andreplassen i dag, setter alt inn på seier i morgen og vet hva som kreves for å ta den.

– Det var mye snø og slaps i dag, og generelt en tung løype. I dag var jeg litt for pinglete i utforkjøringene, og jeg vet jeg må jobbe med å holde farten på flatene. Det blir noe jeg skal jobbe mye med mot 2018-sesongen. Men i morgen er det ny løype. Jeg er spent på hvordan den blir, og jeg er klar for ny fight, sier hun.

Nå er marginen ned til Moe bare 60 poeng, så den som vinner i morgen, tar seieren sammenlagt.

Kvinner senior
1. Ingrid Moe, Bergen CK, 45:11
2. Marit Sveen, SK Rye, 45:15

LES OGSÅ: – Jeg skal gi henne en god kamp om mesterskapstrøya 

Saken fortsetter under

Ingrid Moe CX NM 2017 Bengt Ove Sannes 1400x933
HJEMMESEIER: Ingrid Moe vant dagens Norgescup på hjemmebane i Bergen. Foto: Bengt Ove Sannes

HJEMMESEIER: Ingrid Moe vant dagens Norgescup på hjemmebane i Bergen. Foto: Bengt Ove Sannes

I juniorklassen ble det et rent vestlandsoppgjør om pallen. Erlend Nybø Litlere fra Bergen CK vant foran klubbkollega Audun Gautestad, mens Einar Liseth Pedersen fra Åsane CK tok den siste pallplassen.

Mari Mohr var eneste rytter i kvinner junior, og sikrer seg nye 600 poeng i sammenlagten. I forkant av helgas to ritt i Bergen ledet hun allerede med 1500 poeng.

Topp 3 menn junior
1. Erlend Nybø Litlere, Bergen CK, 28:28
2. Audun Gautestad, Bergen CK, 28:41
3. Einar Liseth Pedersen, Åsane CK, 32:09

Fullstendige resultater alle klasser 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.

Marit Sveen - NM CX 2017 - Bengt Ove Sannes 1400x933
TETT: Sammenlagtledelsen til Marit Sveen har krympet til 60 poeng etter at Ingrid Moe vant den nest siste runden i kross-Norgescupen. Foto: Bengt Ove Sannes

TETT: Sammenlagtledelsen til Marit Sveen har krympet til 60 poeng etter at Ingrid Moe vant den nest siste runden i kross-Norgescupen. Foto: Bengt Ove Sannes

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

Publisert 25. november 2017 kl 17.04
Sist oppdatert 25. november 2017 kl 17.04
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen