Det er lett å tenke at det er lite som skiller sykkelbekledning fra ulike produsenter, rent bortsett fra form og farge. Men bekledning er i høyeste grad med på å påvirke ytelsen til en syklist. Å bli nedkjølt, overopphetet, klissvåt eller sitte ukomfortabelt er helt kritisk for prestasjoner og moral på trening og ritt. Klesprodusenten Castelli har vært en viktig del av den tekniske utviklingen av sykling, på linje med andre italienske kjemper som Campagnolo og Colnago.

Castelli har i nærmere 150 år utstyrt legender som Binda, Anquetil og Merckx, samt proffene i ONCE, CSC, Cervelo Test Team og Garmin Sharp med nyvinninger. Bruk av vindtett bekledning, lycrabukser, syntetisk padding og aerodynamiske tempodresser er blant de gode ideene til italienerne.

Annonse

Landevei har flere ganger anbefalt vindtette basisplagg under klubbtrøya på ritt. For egen del var det en åpenbaring som aktiv rytter å bruke vindtette trøyer, armer og ben i konkurranse. Selv i ufyselig vær var det ofte nok til holde seg komfortabel uten å måtte bruke tjukke, blafrende, klumpete plagg. Dette er essensen i Gabba-serien til Castelli, men disse plaggene er i tillegg også vanntette.

I forhold til plagg med lignende egenskaper er Gabba lettere, tynnere, mer tettsittende og pustende. Vi tør påstå at Gabba er like genial som flere av de nevnte nyvinningene fra Castelli. Dette underbygges av at disse svarte trøyene har blitt brukt, og nå i stor grad kopieres, av en rekke profflag/produsenter til bruk i kalde og våte ritt.

At lagene kjøper og bruker plagg fra konkurrentens portefølje er kontroversielt og særdeles lite populært hos klessponsoren. På samme tid er det et suverent skussmål for Castelli. De har utviklet et produkt alle ønsker og med egenskaper de har vært helt alene om. Det er Gore som har utviklet membranen med de ønskede egenskapene for Castelli. Nå kommer det lignende løsninger, som for eksempel Santini sitt Acquazero (også brukt av Vermarc), som må anses som et direkte resultat av Castellis Gabba.

Det var i perioden i Cervelo Test Team i 2009, profflaget med kanskje tøffest fokus på å ha det beste utstyret, at Gabriel Rasch meldte inn ideen til Castelli.

Han ønsket tynne, aero, vanntette konkurransetrøyer. En slik kortermet trøye, kombinert med de vanntette løse Nanoflex-armene var perfekt utrustning for drittværskonkurranser.

Castelli kom opp med både kort- og langermede vanntette trøyer med stretch. Gabba har fått plass i toppkolleksjonen Rosso Corsa, Castellis mest konkurransetilpassede artikler.

At plaggene har plass i både sommer- og vinterkolleksjonen sier også noe om hvor anvendelige de er. Vi anbefaler å ha Gabba under klubbtrøya, der den bidrar med ekstra lommer og gode luftemuligheter. Om du velger der kortermede versjonen kan du regulere de løse armene om sola skulle dukke frem. Dette gjør Gabba til et perfekt plagg til store deler av den norske rittsesongen.
Gabba har blitt solgt i svart, neongul og hvit utførelse i tre modeller: Kortermet trøye, langermet trøye og langermet med avtagbare armer.