Merke: Assos SS Skinfoil : VS : Rapha Short Sleeve Merino Base Layer

AssosEnergysport

Assos.com
699 kroner

PLUSS: Puster godt, få sømmer, godt merket, behagelig mot huden

MINUS: svært korte ermer,  lite aggressivt snitt

Rapha

Rapha.cc
700 kroner levert på døra.

PLUSS: Puster godt, behagelig mot huden

MINUS: Lite aggressivt snitt, veldig lang

 

Materialer

Assos har fra firmaets start på nittensyttitallet laget sine produkter av petrokjemiske rådtoffer. Først karbonrammer og senere bekledning. Rapha har siden starten midt på 00-tallet brukt ull i de aller fleste av klærne sine. Undertrøyene i testen vår holder firmatradisjonene i hevd. Assos bruker 82% polypropylen og 18% polyester, og Rapha fin merinoull. 

Begge trøyene er behagelige mot huden og transporterer bort fuktighet på utmerket vis. Rapha bør vaskes før første gangs bruk, selvfølgelig på ullprogram med Milo. Rett ut av posen klør den litt. Assos hvite kunsttoff gulner ukledelig i armhulene, selv om vi vasker den med Assos egen Active Wear Cleanser. Kanskje den burde vært sort? Gulner gjør ikke Raphas grå ull.

Passform og design

Vår Assos er størrelse L/XL, og passer like godt som Rapha i størrelse M. Assos er liten i størrelsen, mens Rapha er stor. De er like omtrent like tettsittende, men Rapha er 6-7 cm lenger i ermene og omtrent like mye lenger i torsoen. Ikke noe problem å dekke hele rumpa med Rapha.

Ingen av undertrøyene er spesielt aggressive i snittet. Det er som forventet fra Rapha, men fra Assos som vanligvis ikke passer før man sitter på sykkelen er dette skuffende. De eldre Interactive-undertrøyene var langt mer Assos-like på denne måten. Ermene er snuppekorte, og dekker  langt mindre av overarmen enn hva Assos’egne bilder viser.

Assos gjør mye ut av måten fibrene er strikket sammen på, og torsoen er en hylse uten sømmer langs siden. Behagelig. Det er ingen merkelapper i plagget. Alle opplysninger, inklusive hvilkenclimarangeden er beregnet på, er strikket inn. Rapha har sydd merkelappene flatt på utsiden av trøya, slik at de ikke kjennes. I begge brukes det behagelige flatsømmer.

Konklusjon

Pass på størrelsesvalget. Rapha M tilsvarer Assos L/XL. De er på hver sine bærturer. Det er to gode og kostbare undertrøyer for typiske norske sommertemperaturer, med grafikk og materialvalg passende de respektive menigheter. Ingen av dem utmerker seg spesielt i forhold til den andre, men begge gjør jobben langt bedre enn diverse undertrøyer i ren polyester som blir liggende i skapet. Polypropylen og merinoull er begge materialer som gjør en utmerket reguleringsjobb nærmest huden.

Så hvem er best? Summen av funksjon, pris passform og design gjør dette vanskelig. Vi kaller det uavgjort.

KOMFORTABLE: Begge trøyene lar deg «have a good ride». Vi mener de er like gode, og at du bør velge trøye avhengig av kroppsform og foretrukket materialvalg.