Italiensk sykling er viden kjent for den klassiske og særegne stilen, samt den lidenskapelige tilnærmingen til sporten. Sykkeltøy produsert i Italia holder vanligvis høy kvalitet, og er ofte preget av stil og eleganse. RPM er merkevaren til det italienske selskapet Sartoria Sportiva, og tilbyr sportstøy for sykkel, løping og triathlon som er tilpasset kunden over en nettbasert løsning.

RPM har tatt i brukt det kjente begrepet “rounds per minute” og bruker dette aktivt i makredsføringen av produktene sine. Jo høyere kadens, desto mer konkurransepreg er det over tøyet. Produkt med 60 RPM blir presentert med merkelappen komfort, produkt med 90 RPM er for de som er lidenskaplig forhold idretten sin, mens for de som krever det aller beste er det 110 RPM som gjelder.

Annonse

RPM 120

Testet i størrelse: L

Nettsted: rpm-cycling.com

Pris: 

Trøye (SSJ110): 5-9stk, 953,- 10-19stk, 822,- 20-29stk, 800,- 30-49stk, 769,- 50+stk, 733,-

Bukse (BS110): 5-9stk, 1025,- 10-19stk, 776,- 20-29stk, 755,- 30-49stk, 723,- 50+ stk, 687,-

-Utarbeidelse av eget design er inkl i prisen, antall logoer og farger har ingen innvirkning på pris

Vi i Landevei har hatt gleden av å teste sykkeltøy fra RPM i løpet av høsten, og har testet både langermet trøye og shorts i 110 RPM-serien. Det første som møter oss er to stilrene plagg med svart hovedfarge og grønne detaljer. Begge plaggene må sies å være svært lette, og er ved første øyekast noe man ikke vil ha på seg når temperaturen kryper under 15 grader.

Den kortermede trøyen har svært god lufting der hele ryggen består av finvevd netting. Trøyen er i tillegg laget av 100% polyester, noe som er svært gunstig slik at trøyen tar til seg svært lite fuktighet. Disse to egenskapene gjør at trøyen holder seg overraskende tørr i løpet av en varm sommerdag. I tillegg er trøyen er laget med tanke på å være aerodynamisk og sitter tett etter kroppen.

Ermene på trøyen er utpreget lange og sitter godt ned på overarmen, noe som gjør at du fort kan ende opp med to separate solskiller på hver arm hvis du i tillegg bruker trøyer med tradisjonell lengde på ermene. Ytterst på ermene er det en elegant elastisk strikk, med et materiale på innsiden som fester seg godt mot huden og sørger for at ermene ikke glir oppover armen.

Lommene på trøyen fra RPM har god kapasitet og består av det samme elastiske stoffet som resten av trøyen. Lommene sitter i tillegg i en perfekt høyde på ryggen, som gjør det svært lettvint å hente en vindvest eller en bar fra lomma. Glidlåsen på trøyen kan betjenes med en hånd, som er svært fint hvis du har behov for å regulere luftinntaket en glodvarm sommerdag i alpene.

Tar man turen ned til shortsen fortsetter RPM å gi deg et godt inntrykk. Shortsen sitter veldig godt på, og en elastisk strikk, samme som på trøyen, sørger for at shortsen er godt festet nederst på låret. Shortsen er lett, luftig og består av 80% lycra og 20% polyester. Fremre deler av shortsen er såpass stram at man holder utstyret på plass og sørger for at man slipper unødvendig replassering underveis på sykkelturen.

Padden er komfortabel ved første gangs bruk og har bestått den store vasketesten i løpet av sommeren. Som de fleste andre padder taper den seg litt etter hvert som shortsen blir vasket, men etter flere titalls vask er padden fortsatt komfortabel og holder absolutt mål. Selene til shortsen er brede og ligger komfortabelt over skuldrene uten å irritere og gnage på huden.

Generelt for begge plaggene er dette to utpregede godværs-plagg som egner seg dårlig i regnvær og kulde. De elastiske strikkene ytterst på ermene og ytterst på buksebenene har dårlig kompabilitet med lange og korte ermer og har en tendens til å begynne å krølle seg hvis de er i kontakt med noe annet enn hud. Det er også verdt å nevne at etter flere maskinvasker taper denne strikken seg nevneverdig og gjør at den dessverre ikke sitter like godt fast på huden lenger.

Hvis du er ute etter plagg for bruk på varme sommerdager kan 120-serien til RPM absolutt anbefales. Den lette og aerodynamiske følelsen, kombinert med den gode luftingen gjør at dette er to plagg som i høyeste grad holder mål enten du er på langtur eller gir full gass i ritt. Vi vil gjerne trekke fram at trøyen, med strategisk lommeplassering og en glidelås av høy kvalitet, er veldig funksjonell til all slags type sykling i fint og varmt vær.