Plagg: Assos SS.Mangussta_S7 kortermet trøye.

Pris: 1299,-

Annonse

Importør: energysport.no

Konstruksjon

Felles for dem er en diger Assoslogo på ryggen og mer enn én dæsj asymmetri. I tillegg kan man få den olympisk. Vi har brukt en SS.Mangussta_S7 i sommer, og her er våre inntrykk.

SS.Mangussta_S7, SS.Corporate_S7 og SS.SuisseOlympiakos_S7 er alle like bortsett fra fargetrykket, og sitter nest nederst i Assos prishierarki. Det brukes kun to tekstiler i disse trøyene: Deres eget Type 151 som også er hovedtekstilet i SS.Mille-trøyen, og et nettingstoff på innsiden av ermene som de også bruker i armhulene på SS.Uno_S7.

Her er intet ekstra luftig tekstil langs ryggsøylen som på de dyrere SS.Mille og SS.13. Ermene er moderne lange. Snittet er noe videre enn hva tilfellet er på SS.Uno_S7, men langtfra så romslig som SS_Mille. 

Trøyen har tre lommer på ryggen pluss en romslig glidelåssikret lomme med port for hørelurledning på utsiden av lommen lengst til høyre. Glidelåsen er fullengde, og det er garasje til låsen både øverst og nederst.

Mangussta er tilgjengelig i Assos' fem vanlige farger, mens Corporate fås i fire av de vanlige samt den femte Klinik i stedet for hvitt. Klinik er navnet på fargen Assos bruker i S5-bukseputene sine, en heftig turkis. SuisseOlympiakos kommer i én eneste farge.

I bruk

Stoffet i trøyen er behagelig mot huden, og det kommer godt med på de varmeste dagene når man dropper undertrøya. Vi liker de lange ermene. Er du tynn og bredskuldret som skribenten vil du sette pris på hvor enkelt det er å unngå den ustilige glipen mellom erme og armvarmer. Tar man på en kraftigere kortermet undertrøye, som Assos' egen Skinfoil_Spring, kan den fungere fint i relativt lave temperaturer også. Trøyen har en forunderlig evne til å være sval i varmen og varm når det er svalt.

Snittet forøvrig er som vi kjenner det fra Assos. Trangt og rart over brystet til man setter setter seg på sykkelen, men da passer det uten at det oppstår en masse bretter foran på ermene. Det er slik vi vil ha det; Sykkeltøy som er mest komfortabelt ved kafeébordet er er det flust av produsenter som tilbyr.

De tre lommene fungerer slik trøyelommer skal. De er passe store og enkle å balansere ut innholdet i. Sikkerhetslommen har glidelåsen på toppen slik at innholdet ikke faller ut med en gang dersom man skulle glemme å lukke den. Glidelås i hel lengde med skånende garasjer både øverst og nederst er praktisk både i lange klatringer og ved toalettbesøk. Dette er detaljer norske Trasé, hvis Lofoten-trøye vi omtalte nylig, bør vurdere å implementere.  

Oppsummert

+ Generøs armlengde, flere trykk, mange farger, komfortabel rett på huden, passer ordentlig i sykkelposisjon

- Dyr, reklameplakat