– Desverre har det vært tragiske nyheter. Nikolaes Maes mistet et barn tidligere i uken, og denne seieren er til Nikolas Maes og kona hans. Det finnes større ting i verden enn sykling, og blomstene er til kona hans.

Remco Evenepoel var naturligvis fornøyd med seieren på den andre, harde etappen av Volta ao Algarve, men seiersintervjuet kommer til å bli husket for noe helt annet.

Annonse

Lotto Soudal-rytteren Nikolaes Maes og kona har hatt helt andre ting å tenke på enn sykling, etter at deres andrefødte barn døde etter fødselen.

Tøft for Uno-X

Feltet ble bare mindre og mindre på den andre etappen av Volta ao Algarve, etterhvert som bakkene kom på løpende bånd. Og opp den siste målbakken startet showet for alvor.

Både Andreas Leknessund og Torjus Sleen satt lenge godt med, men da UAE satte opp farten for Rui Costa ble det fort for tøft. Torjus Sleen ble kjørt av med seks kilometer igjen, mens Leknessund holdt en drøy kilometer lenger.

Prestasjonen er det lite å si på, da sistnevnte slapp var det også kjørt for Mathieu van der Poel. Feltet besto av knappe 20 mann da de måtte kaste inn håndkleet.

Både Simon Geschke og Miguel Angel Lopez forsøkte seg på soloangrep mot toppen, men ble raskt nøytralisert. Samtidig var hele Ineos-laget kjørt av.

Farten gikk litt ned på den siste kilometeren, og med 500 meter igjen klinket Remco Evenepoel til. Feltet nølte, alle som satt der var uten hjelperyttere og ingen ville være førstemann til å ta opp jakten.

Maximilian Schachman var nærmest, og ble nummer to, Dan Martin ble nummer tre. Evenepoel tar over både leder-og ungdomstrøyen.