Tradisjonskross på travbanen

Lørdag blir det krossritt på Bjerkebanen for fjerde år på rad.

Sist oppdatert 30. oktober 2017 kl 21.23
BJERKECROSS: Marius Ylven Westgaard er tilbake på Bjerkebanen på lørdag. Det samme er noen av de unike hindrene i løypa. Foto: Ola Morken
BJERKECROSS: Marius Ylven Westgaard er tilbake på Bjerkebanen på lørdag. Det samme er noen av de unike hindrene i løypa. Foto: Ola Morken

Bjerkecross ligger an til deltakerrekord. 

– Dette er lavterskel-moro, kortreist ritt midt i byen med lav startkontingent. Alle stiller i samme startfelt, og siden vi ikke er en del av det fantastiske Norgescup-sirkuset, kan vi tillate oss litt mer fjas og fjoll. I fjor brukte vi for eksempel en kassebil som et av hindrene, og vi håper også at vi kan premiere årets heftigste tryn, rittets stiligste rytter og andre som fortjener heder i tillegg til pallvinnerne, sier rittleder Aslak Eriksrud i Hasle-Løren.

Ettersom rittet arrangeres uka før kross-NM i Arendal og det ikke er noen Norgescup til helga, forventer arrangøren også at mange vil bruke rittet som en siste oppkjøring mot mesterskapet.

– Egentlig hadde vi et tak på 50 ryttere, men det var nådd allerede i helga, og derfor har vi utvidet til 60 i år, sier han.

Bli med på Samling 2018 - Norges eneste festival for Landeveisyklister 

Saken fortsetter under

Morten Vaeng - Adventskross 2015 - Ola Morken 1400x933
VETERAN: Morten Vaeng har vært med på krossrittet på travbanen flere ganger. Her fra 2015, da han tok seieren. Foto: Ola Morken

VETERAN: Morten Vaeng har vært med på krossrittet på travbanen flere ganger. Her fra 2015, da han tok seieren. Foto: Ola Morken

DØDSSPIRAL OG VOLLGRAV
Selve løypa er fortsatt ikke endelig avgjort, men travbanen byr på unike muligheter for å stikke en utfordrende kross-løype, og uten Norgescupstatus står arrangøren friere både med tanke på løypeinnhold og rittformat.

– Planleggingen er i gang, og rigging skjer kvelden før rittdagen med belgiske murere og hodelykter. Vi lager hindre med det vi finner av benker og planker på baneanlegget underveis, så ingen vet med sikkerhet hvordan løypa blir før selve rittdagen. Men det blir i hvert fall gjensyn med tunnelene og dødsspiralen, kanskje med tønnebål i midten. Og forhåpentligvis blir det også vollgrav hvis vi får lov og tilgang til vann av Bjerkebanen, sier Eriksrud.

LES OGSÅ: – Jeg tjente mye på å hoppe hindrene 

Saken fortsetter under

Adventskross 2016 - Ola Morken 1400x933
DØDSSPIRAL: Bjerkecross byr også i år på dødsspiral i løypa. Foto:Ola Morken

DØDSSPIRAL: Bjerkecross byr også i år på dødsspiral i løypa. Foto: Ola Morken

TILBAKE FOR Å FORSVARE TITTELEN
I fjor var det Ann Iren Bjørnarå og Marius Ylven Westgaard som vant Adventskross. Bjørnarå er ute i mammapermisjon, men Westgaaard er tilbake for å forsvare seieren. Både han og broren Kristoffer Ylven Westgaard trekkes fram som favoritter også i år.

– Vi er nok favoritter basert på fjorårsresultatet på travbanen. Det har ikke klaffet på krossen i år, så det vil bli tøft. Men vi gleder oss, og rittet passer oss godt med lange flater der vi større gutta kan tråkke til, sier Marius Ylven Westgaard, som satser på å utnytte det aspektet på lørdag.

LES OGSÅ: Favorittseier på Bjerkebanen 

TRADISJON
Det er fjerde gang Hasle-Løren inviterer til krossritt på Bjerke Travbane. Mens de foregående utgavene har vært arrangert i begynnelsen av desember under navnet Adventskross, kjøres årets ritt allerede nå.

– I år arrangeres masters-VM i kross den første helga i advent, og siden flere evigunge krossentusiaster har tenkt å ta turen dit, fremskynder vi årets ritt, sier Eriksrud.  

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel

Publisert 30. oktober 2017 kl 21.23
Sist oppdatert 30. oktober 2017 kl 21.23
annonse
Relaterte artikler

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen