Fotogalleri: Ola Morken

Det var til slutt fjorårets norgesmester Morten Vaeng som til slutt skulle stikke av med seieren i uformelle Adventskross på Bjerke Travbane.

Annonse

Han fikk kamp helt til døra og vel så det av Emil Hasund Eid fra Kloppa Offroadklubb.

– Sesongens nest siste ritt ble av den harde sorten. Det ble en tett fight helt inn, så jeg måtte en tur i kjelleren og snakke med beistet for og holde trøkket oppe på siste runden. Da tråkket jeg bare alt jeg kunne, forteller Vaeng.

Han slet lenge med å holde med Hasund Eid. Sistnevnte hadde et hinsides tråkk på flatene, til Vaengs store fortvilelse. På den siste delen av den avgjørende runden var en innkjørt rytter uheldig og veltet i nærheten av de to kamphanene. Dog, kampen synes avgjort til erfarne Vaengs fordel.

– Det var noen ryttere som ble tatt igjen og som ikke viket mye og førte til litt ball, spesielt i de smale partiene. Men det var den sterkeste rytter som vant idag, både taktisk, fysisk og teknisk. Men jeg håper på revansj imorgen, forteller andremann Hasund Eid

– Det er moro med seier, og kult at det er masse bra folk som syntes kross er tingen og bedrive en lørdag formiddag. I morgen er det årets siste ritt. Da er det Grote Prijs van Sykkelboden, skriver han på sin facebook-side.

Nicolas Bourdillat kjørte til slutt inn på den tredje pallplassen.

STOR BREDDE

Rittet på Bjerkebanen var nå som i våres av den uformelle typen, definert som trimritt. Med en prislapp på hundre kroner for å delta senkes terskelen for å melde seg på. At Bjerkebanen er sentralt i Oslo gjør også at flere valgte å ta turen.

Det var et spesielt syn å se folk sykle til start med reservehjul på skulderen, mens forvirrede hestespillere var på vei til tippehallen. Flere tok turen ut for å bivåne det lille sirkuset.

Bredden på arrangementet var stor, og huset altså både norgesmestre og ryttere som holdt på å bli kjørt inn med to runder.

TAKE ME TO YOUR SHOWER: Stian Lauritzen vant pris for årets gjørmetryne. Foto: Espen Espevalen.