Snytt for spurtoppgjør i begge klasser

Slik gikk femte runde av kross-Norgescupen.

Sist oppdatert: 28. oktober 2017 kl 18.52
MISTET SPURTEN: Håkon Lunder Aalrust knivet med Tobias Johannessen før han mistet kjedet og endte 19 sekunder bak. Foto: Pål Westgaard
MISTET SPURTEN: Håkon Lunder Aalrust knivet med Tobias Johannessen før han mistet kjedet og endte 19 sekunder bak. Foto: Pål Westgaard
Lesetid: 5 minutter

I både menn og kvinner senior ble spurtoppgjørene spolert av tekniske uhell.

Hitec Products nysignerte ryttere Ingrid Moe og Line Marie Gulliksen tok første og andreplass i Norgescuprunden i Tønsberg.

– Jeg var litt treg i starten, men jobbet meg forbi de fleste i gruppen på flatene. Line (Gulliksen) var den eneste foran meg da, og jeg syklet opp i ryggen på henne. Sammen fikk vi en stadig større luke på resten av feltet, sier Moe.

Landslagsrytteren fra Bergen CK er fersk i kross-sammenheng denne sesongen, og forteller at hun fortsatt prøver seg fram både teknisk og strategisk.

– Jeg forsøkte meg på en forbikjøring, men så trynet jeg i en sving, og da kjørte Line forbi meg igjen. Jeg ble liggende bak henne helt fram til slutten av rittet, og tenkte at dette måtte bli et spurtoppgjør. Det tror jeg vi begge så for oss, og det hadde vært realt også. Men så fikk Line teknisk trøbbel på siste runde, og da kjørte jeg over mål alene, sier Moe, som, og tok sin første seier i disiplinen i dag.

– Det er jo kjedelig å ikke få gjøre opp på kraftvis, men alt i alt er jeg superfornøyd med at Ingrid og jeg regjerte rittet og at det ble oss to øverst på pallen. Marit Sveen har jo vært sterk hele sesongen, så det var gøy å slå henne for første gang, sier Gulliksen. 

Mens Gulliksen har vært en del av profflaget Hitec siden 21. august, er ikke Moe formelt en del av troppen før neste sesong. Men de to jentene jobbet likevel sammen om dagens ritt.

– Det var en veldig flat løype i dag, lite teknisk og lite innslag av kross-elementer, så den favoriserte kanskje landeveisrytterne. De ble for sterke for meg i dag. Det var tungt i dag og jeg har vært ganske sliten denne uka, så jeg skal prøve å samle litt krefter til i morgen. Da er det en litt mer teknisk løype, selv om den også har en del flater med gress og asfalt, sier rundbanespesialisten Sveen.

Marit Sveen, som ligger på tredjeplass i cupen sammenlagt, sikret seg den siste pallplassen drøyt to minutter bak Moe.

LES OGSÅ: – Det blir som dag og natt for meg 

Topp 3 kvinner senior
1. Ingrid Moe, Bergen CK, 36:17
2. Line Marie Gulliksen, Bærum og Omegn CK/Hitec Products, 36:56
3. Marit Sveen, SK Rye, 38:19

Saken fortsetter under

Ingrid Moe - VM Bergen 2017 - foto NCF 1400x933
SEIER: Ingrid Moe tok sin første Norgescupseier i kross. Foto: NCF

SEIER: Ingrid Moe tok sin første Norgescupseier i kross. Foto: NCF

BLE SNYTT FOR SPURTOPPGJØRET
– I dag var det lagt opp til en tett kamp med Tobias (Johannessen), og jeg følte meg sprek. Dessverre hadde jeg ikke hellet med meg og mistet kjedet etter cirka 40 minutter. Da måtte jeg bytte sykkel og tapte 20-30 sekunder, men holdt avstanden. I morgen er det nytt løp, så får vi se om jeg kan hamle opp med Tobias da, sier Håkon Lunder Aalrust.

Han var i mål 19 sekunder bak Johannessen, som tok sin andre seier for sesongen.

– Det er sinnssykt moro med kross når beina er rå, så jeg bestemte meg for å bare gønne på. Aalrust var litt uheldig og da fikk jeg en luke og holdt den inn, sier Johannessen.

Fredrik Haraldseth ble nummer tre, drøyt halvminuttet bak Aalrust.

LES OGSÅ: Solide seiere i Vingerkross 

Topp 3 menn senior
1. Tobias Johannessen, Soon CK, 1:02:50
2. Håkon Lunder Aalrust, Asker CK, 1:03:09
3. Fredrik Haraldseth, Bærum og Omegn CK/Swix Hard Rocx, 1:03:44

Saken fortsetter under

Johannessen
OVERLEGEN: Tobias Johannessen tok seieren i herreklassen. Foto: Pål Westgaard

OVERLEGEN: Tobias Johannessen tok seieren i herreklassen. Foto: Pål Westgaard

KLARE SEIERE I JUNIORKLASSENE
Blant juniorene var det overlegen seier i begge klassene. Søren Wærenskjold vant med over ett minutt, mens Mari Hole Mohr vant med nesten et halvt minutts margin.

– Det var bra forhold og ikke for bløtt i løypa, så det ble ikke så veldig oppkjørt i dag. Jeg fokuserte på å kjøre hardt fra start, men åpnet kanskje i overkant hardt, for jeg så at jeg kjørte seks sekunder raskere enn seniorene på min første runde, sier Wærenskjold, som fikk igjen i form av syre mot slutten.

– Jeg merket at jeg fikk det utover i løpet, så jeg prøvde å kjøre jevnere, slik at det ikke var noen partier som gikk fortere i forhold til andre, sier han.

Nå ser Wærenskjold fram mot morgendagens runde i Svelvik. Det er en løype han kjenner godt, og selv om han beskriver den som mer rundbaneaktig, tror landeveisproffen likevel at han kan hevde seg godt.

– Løypa i morgen er litt annerledes enn i dag, med mer svinger og mer teknisk terreng. Men jeg tror jeg kan passe de fleste løyper relativt bra så lenge jeg er i form. Så jeg håper på bedre bein i morgen, sier han.

Saken fortsetter under

Søren Wærenskjold - NC 5 Tønsberg - NCF 1400x933
KLAR SEIER: Søren Wærenskjold tok en soleklar seier i juniorklassen. Foto: NCF

KLAR SEIER: Søren Wærenskjold tok en soleklar seier i juniorklassen. Foto: NCF

Blant jentene var det også tidlig klart hvem som ville ta seieren i dagens Norgescuprunde.

– Mari dro fra ganske tidlig og fikk en god luke, men jeg kjørte bra mot slutten og hentet inn mye. Dette var første krossrittet for meg denne sesongen, så jeg er fornøyd med andreplassen i dag, sier Tuva Siggerud, etter sin sesongdebut på kross.

Topp 3 menn junior
1. Søren Wærenskjold, Ringerike SK, 41:15
2. Vegard Stokke, IF Frøy, 42:17
3. Ludvig Fischer Aasheim, SK Rye, 42:17

Topp 3 kvinner junior
1. Mari Hole Mohr, Stavanger SK, 37:57
2. Tuva Siggerud, Soon CK, 38:21
3. Berit Nordsæter Resell, TVK, 39:13

Fullstendige resultater alle klasser

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel

Mari Hole Mohr - NC5 Tønsberg - NCF 1400x933
LEDER: Mari Hole Mohr leder Norgescupen med over 1000 poengs margin. Foto: NCF

LEDER: Mari Hole Mohr leder Norgescupen med over 1000 poengs margin. Foto: NCF

Publisert 28. oktober 2017 kl 18.52
Sist oppdatert 28. oktober 2017 kl 18.52
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen