NORGESCUP #1

I Skien minnet både løypen og været om en ekte klassiker.

Sist oppdatert: 24. april 2016 kl 20.55
Foto: NCF
Foto: NCF
Lesetid: 3 minutter

Årets første NorgesCup Landevei ble i helgen arrangert i Grenland som en del av tredagers-rittet SystemKjøkken Grand Prix.

Helgen begynte med temporitt på 18.5km på fredag og et kermess-ritt på lørdag i en rundløype på 3.5km, som Menn senior skulle forsere hele 30 ganger.

Søndagen var det klart for NorgesCup #1 i en krevende rundløype på 22km, med ca 345 høydemeter per runde. Resultatlista bar preg av at løypa er tøff med flere lengre stigninger og at den var teknisk, med mye svinger og smale partier.

I alle klassene var frafallet stort underveis. Verst var det i menn senior, der det kun var 31 av omlag 150 startende som kom seg til mål. Dette må sees i sammenheng med været, som til tider lignet mer vinter enn vår. Under deler av rittet snødde det tett, som førte til at flere slet kraftig med kulden. Det meldes om at flere ryttere lå i veikanten og grein etter kraftprøven, samt at flere måtte inn i ambulanse for å få varmen igjen.

Kaldt, men godt

Landevei tok en prat med vinneren Trond Håkon Trondsen etter rittet og 22-åringen hadde følgende å si om den kalde opplevelsen:

”Rittet ble jo hardt. Etter resultatene i Loir et Cher var det vel ikke så mange som ville ha meg til en spurt, samtidig som folk ville at jeg skulle kjøre og bruke krefter.
Det gikk først et brudd på 3 stk, og da de ble kjørt inn kom 7 stk avgårde, ca halvveis. Et par datt av underveis, og det ble skikkelig kaldt da det begynte å snø.

Jeg satt og skalv de siste to rundene, og brukte nok litt unødvendig mye krefter fordi jeg egentlig bare ville fortest mulig til mål.
Når det blir så kaldt føles det litt annerledes når man kjører tøft også, følelsen av å stivne er litt annerledes enn når man er varm. Følte meg ellers generelt lett hele veien, som jeg også gjorde i går. (Tok lørdag 3.plassen på kermess-rittet)

På slutten stakk først jeg og Tobias Foss fra i den hardeste bakken fra sjøen og opp, ca 9 km fra mål. Helt mot slutten ville han ikke dra mer, så jeg ble liggende i front inn i siste svingen og klinte til fra bunnen av den siste bakken.
Jeg stivnet egentlig ganske bra og trodde han skulle komme forbi, men han hadde det heldigvis enda tyngre, så da var det bare å strekke armene i været!”

 

I menn junior tok Sedrik Ullebø spurten i et mer eller mindre samlet felt. Den nybakte 18-åringen uttalte følgende til NCF etter rittet:
"Planen var å gå i brudd i dag, men jeg bommet litt taktisk. Når feltet samlet seg var jeg ganske sikker på seier i spurten"

Ingvild Gåskjenn må sies å være overlegen i kvinner junior, der hun var over halvminuttet foran andreplassen.

I kvinner senior var flere av stjernene fraværende. Ingrid Lorvik tok seieren etter å ha fått en luke på Katrine Aalerud den siste bakken opp mot mål. Feltet holdt seg samlet samlet frem til runde 3-4, der det ble kjørt hardt i bakkene av blant annet Lorvik selv. Det førte til at feltet sprakk opp og delte seg i flere små grupper.

Resultater

K Junior

1.Ingvild Gåskjenn (Horten OCK)
2.Thea Kristine Matter (Eidsvoll SK)
3.Hanna Salminen Klæboe (CK Victoria)

M Junior

1.Sedrik Engebø Ullebø (Sogn CK)
2.Erik Ysland (Gauldal SK)
3.Iver Johan Knotten (Tønsberg CK)

K Senior

1.Ingrid Lorvik (Hitec Products)
2.Katrine Aalerud (Bryne CK)
3.Vibeke Dybwad (CK Victoria)

M Senior

1.Trond Håkon Trondsen (Team Sparebanken Sør)
2.Tobias S. Foss (Lillehammer CK)
3.Elias Spikseth (Asker Ck)

Publisert 24. april 2016 kl 20.55
Sist oppdatert 24. april 2016 kl 20.55
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen