Ingvild Tangen har et sterkt konkurranseinstinkt og hun liker å forbedre seg og se resultater. At sykling ble idretten hennes er nok litt tilfeldig, men hun har en pappa som i en årrekke har levert mange watt til maskinrommet på Ottestads rullekjøringslag og Ingvild Tangen har dessuten alltid vært best uten ball.

2016 er hennes andre år som senior. I fjor vant hun NorgesCupen for U23 med plassifrene 1-1-1-1-3, og dette holdt også til en sjetteplass i seniorcupen. Ikke verst for en førsteårssenior, men så hadde da også hun og klubbvenninnen Tora Helene Sel rasket med seg det meste som var å raske med seg i de to årene de var juniorer. Ingvild blir 20 i november. 

Annonse

Grimstad SK Damer Elite

Hvordan kan det ha seg at du forlater gult og sort, Mjøsa og brede bygder for blått og rødt, knauser og bølgeskvulp på Sørlandet?

- Jeg blir å bo hjemme i Ottestad, men skal altså sykle for GSK. Det er for å få sykle i et lag. Det var bare Tora Helene og jeg i Ottestad i fjor, og nå satser hun på studer. Alene får ikke seniorryttere den lagerfaring og lærdom de trenger for å utvikle seg. Sykling er en lagsport.

Fortell om kvinnesatsingen i Grimstad SK.

- De har et veldig godt miljø der, og så har de Linda Wibe Namsvatn som trener. Den første samlingen var sosial, med fine treningsøkter, og jeg kom lett inn i gruppen. Men man merker ikke så mye til den sagnomsuste sykkelbyen Grimstad vinterstid!

- Vi har har hatt flere samlinger, og vi var Belgia i mars for å kjøre ritt. Der fikk vi hjelp av Linn Torp og [den sørafrikanske eksproffen] Marissa Stander. Ellers er støtteapparatet vårt familie, og her hjemme i Ottestad trener jeg med pappa og folk jeg kjenner.

Hva lever en kvinnelig syklist i Norge av?

- Hehe. Jeg bor hjemme og jobber litt. Det er lite sponsorer, eller ingen...

Utstyr

Våre lesere bryr seg om slikt.

- Jeg har en Canyon Aeroad SLX fra 2014. Jeg husker ikke gruppen... Grimstad har ingen direkte sponsing av sykler, men det er ikke vanlig på klubbnivå heller. 

Er det noen spesielle ting du må ha på sykkelen? Sete, styre?

- Jeg trives med Canyon - denne er min andre - men ellers har jeg ingen preferanser. Men jeg har samme sykkeltilpasser som Lars Petter Norhaug. Det er Petter Gustavsen hos Sykkeltilpasning i Drøbak som sørger for at jeg sitter riktig.

2015

Du vant U23-klassen i NorgesCupen i fjor, og ble også nummer 6 i seniorklassen, og du var også førstereis på landslaget i etapperittet Gracia Orlova i Tsjekkia hvor Ingrid Lorvik vant en etappe. 

- Det var veldig gøy. Nivåforskjellen fra Norge er tydelig når man kommer ned dit. Det ble å kjenne på nivået, det er mye høyere og jevnere på slike ritt. Det var gøy å sykle med de andre på laget. De har mye kunnskap og kom med gode råd og  tips.

Hva var fjorårets høydepunkt sportslig sett?

- Den er vanskelig. Det var en jevn sesong. Jeg følte meg veldig bra under Ladies Tour of Norway. Det ble ikke topplasseringer, men jeg hang med bra. Det var en veldig god opplevelse og erfaring. 

2016 og videre

Hvilke mål har dere satt for deg denne sesongen?

- Jeg skal være i form til NM og Ladies Tour of Norway. NorgesCupen er også viktig, men jeg skal kjøre for laget. Vi kjører for den av oss som løypene passer best for. Jeg har lyst på landslagssykling i år også, men det får komme som en konsekvens av hvordan jeg kjører her hjemme, en bonus.  

Og på lang sikt?

- Jeg vil utvikle meg som syklist og se hvor bra det kan gå. Det hadde vært gøy å sykle for et stort lag i framtiden.

Rouleur

Hva er dine sterke sider som sykkelrytter?

-Jeg er utholdene og kjøresterk og går også noenlunde bra i bakkene. Er nok bare middels på tempo som senior. Det er så mange temposterke seniordamer.

Så du er en Rouleur, altså, en slik rytter som legger feltet på én strek?

- Det er vel det det heter ja. Jeg vil gjerne bli enda mer kjøresterk og bedre i bakkene siden det er der det splittes.

Men hvordan går det i NorgesCupåpningen i Grenland i helgen?

- Jeg håper det går bra. Oppkjøringen har vært litt annerledes i år, så jeg håper det går bra utover i helgen når beina kommer i gang.