Det kunne gått mye verre da Remco Evenepoel stupte utfor en bro under Il Lombardia i august i fjor, men i skrekkvelten slapp den unge belgieren unna "bare" med et bekkenbrudd.

20-åringen var avhengig av krykker for å bevege seg den første måneden etter velten, men han kom seg likevel raskt tilbake i gjenopptrening. I starten av oktober var han tilbake på landeveien for første gang, og trente godt gjennom de siste månedene av 2020.

Annonse

I midten av desember fikk han imidlertid beskjed av legene i Deceuninck - Quick-Step om å stoppe å trene. Det fortalte Evenepoel under lagets pressedag i Calpe forrige uke.

- Jeg har hatt noen små problemer og jeg føler meg ikke helt komfortabel på sykkelen, så jeg vet ikke når og hvor jeg kommer til å gjøre comeback, fortalte unggutten - og la til:

- Jeg har hatt litt smerter i området hvor bruddene var, så å sitte på setet i flere timer er fremdeles tøft. Det må fikses før jeg er 100 prosent på sykkelen.

Evenepoel har satt seg Giro d'Italia og OL i Tokyo som sine store mål denne sesongen, men akkurat for øyeblikket er det usikkert når han i det hele tatt er tilbake i ritt.

Får ikke sykle på tre uker

Under lagets treningsleir i Calpe har Evenepoel ikke vært med laget å trene, men har i stedet brukt tid i gymsalen og i bassenget, for å rehabilitere skaden sin.

Mandag fortalte lagets sjef, Patrick Lefevere, at Evenepoel må belage seg på ytterligere tre uker borte fra sykkelen.

- Vi kommer ikke til å gjøre den samme feilen igjen, sa Lefevere på podkasten Sporza De Tribune, ifølge Cyclingnews.

- Tilsynelatende har ikke veksten til benet gått så raskt som vi trodde. Han var i smerter, men han fortalte det ikke. Han trodde det var en del av rehabiliteringen. På sykehuset i Herentals har vi sett at det ikke er 100 prosent ennå.

Derfor har laget tatt en avgjørelse om at Evenepoel skal holde seg unna sykkelen i ytterligere tre uker. Det betyr at han mister omtrent fem uker med trening på sykkelen, etter treningsstoppet i desember.

Etter planen skal han være tilbake på sykkelen den 8. februar, nøyaktig tre måneder før Giro d'Italia starter.