Bikepacking er ingen nyhet, like lite som det er noe nytt i å dra på sykkelferie med bagasje. Men det er først de siste fem årene at det har blitt en greie som også landeveissyklistene driver med. 

En ting er at syklene våre har fått større dekklaring, en annen ting er at landeveissykling i dag handler mindre om ritt og mer om opplevelser. Mens vi i mange land ser at overnatting ute er noe eksotisk og utilgjengelig, er det en del av den norske folkesjela. Og sykler du landevei, er det blitt en selvfølge for mange å overnatte i telt eller hytte, med landeveissykkel som transportmiddel.

Saken fortsetter under bildet

Fortsatt kan vi sykle langt og fort, med bagasje. Om du en gang i barndommen ble dratt ut på tur av mor og far, har du allerede bikepacking i blodet. 

LES OGSÅ: Test av mobile sykkelspylere

SE OGSÅ: Webserien Livet på landeveien

LES OGSÅ: Elsykkel på sti. Hva slags friluftsliv vil vi ha?

I den nye serien «Bikepacking» tar vi deg med på de enkle og lokale hytteturene, teltturen, vi lærer deg å pakke og dra på skikkelig langtur. Vi viser deg hva du trenger og hvordan det gjøres.

Saken fortsetter under bildet

Den første episoden blir vi med hjem til redaktør i Landevei Henrik Alpers, som gjør seg klar for en enkel overnatting på DNT-hytta Smedmyrkoia i Sørkedalen. Henrik bedyrer at det krever minimale forberedelser og en oppakning som er så lett at sykkelen beholder nok snert til at det fortsatt frister med et og annet rykk på veien. Med seg har han sykkelkompis Gjermund Kvåle Jordheim. 

Serien er laget av Fri Flyts Christian Nerdrum