Å overnatte i telt er manges første møte med friluftslivet. For mange nordmenn har det satt spor som skaper en identitet. Men da vi i redaksjonen var unge, var teltturer på sykkel ganske styrete. Med moderne og lett utstyr er opplevelsen en helt annen. 

I denne episoden har alt utstyret, inkludert vesker, en totalvekt på under fem kilo per person, inkludert mat og drikke. Med lett utstyr laget for formålet har du i tillegg telt som er superraske å sette opp, og liggeunderlag som går kjapt å blåse opp og pakke igjen. 

LES OGSÅ: Se fler av våre tv-serier

LES OGSÅ: Test av rimelige grussykler

Saken fortsetter under bildet

Teltturen foregår akkurat der du måtte finne det for godt å dra på telttur. Ti minutter hjemmefra, to eller fem timer. Til denne episoden var det samme konsept som den første, ut på tur på kvelden og rett på jobb dagen etter. 

LES OGSÅ: Blodig urettferdig og helt uforglemmelig

Alpers, som har gjort bikepacking til en hobby, har fått en streng og bevisst linje når det kommer til vekt. Alt skal helst være så lett som mulig. Teltet komplett veier under én kilo, liggeunderlaget 370 gram, og dunsoveposen er selvsagt også lett som en fjær. 

Gjermund har simpelthen brukt det utstyret han hadde for hånden, utstyr en normalt friluftsinteressert nordmann gjerne har i boden. Kokeutstyr er billigste og rimeligste gassbrenner fra en hvilken som helst sportsbutikk. 

BIKEPACKING

EPISODE 1 - Hytteturen

EPISODE 2 - Teltturen

EPISODE 3 - Slik pakker du smart

EPISODE 4

EPISODE 5