– Dette er et humoristisk konsept som baserer seg på det 298 lange proffrittet, men med utgangspunkt i pizzarestauranten Milano på Bryn til Sanremo Kebab på Torshov - med en omvei gjennom Toten, forklarer sykkelentusiast Gjermund Kvåle Jordheim. 

På denne langturen gjør vi altså ære på både navnet og distansen, bare det at vi tar turen over to dager. Vi stropper et minimum av det vi trenger på sykkelen og forsøker å lage en rute som er akkurat like lang som proffrittet, Milano - Sanremo. Korteste vei mellom de to stedene er seks kilometer, mens vår rute i følge Strava er 299 kilometer.

Det får være godkjent. 

LES OGSÅ: Test av sykkelbukser med fleecefor på innsiden

LES OGSÅ: Test av SRAMs nye trådløse gir Red eTap AXS

LES OGSÅ: Nordmarkas beste 

Saken fortsetter under bildet

Milano - Sanremo for amatører kan selvsagt sykles i andre varianter. På denne turen får du ikke bare en rekke gode tips, vi tar også med oss Toten, Lena, Hurdal, Maura, Sperillens mytiske vestsidetravers, Hønefoss, Nordmarka og en båttur! Langt inne i syklistenes DNA ligger søken etter å være ute på sykkelen hele dagen, og slappe godt av om kvelden. Når distansene blir lange og dagene flere er det lite som slår et godt hotell for natten. Men hva tar en med til kun en natt? Hva trenger du til en hotellovernatting? Denne formen for bikepacking kaller de «credit card touring» i USA, av en enkel årsak. Alle behov løses ved kjøp.

Saken fortsetter under bildet

Ta kun med det ett skift, og det er skiftet du skal gå i på kvelden. Sykkeltøyet får du enten hotellbetjeningen til å vaske for deg, eller så gjør du det selv i vasken, vi gir deg tips på både vask og tørk i denne episoden.

NB!! Ønsker du å sykle denne ruta, vær obs på at fergen som tar deg over Randsfjorden går fra Horn ferjekai, cirka 15 kilometer lenger nord enn der vi krysset vannet. Fergen går sent i helgene, og vi ordnet privat fergetransport via Brandbu småbåtforening. En stor takk til Stian Gulbrandsen som kjørte oss over fjorden!

Milano - Sanremo #1, altså Milano pizzeria til Lygnasæter hotell: https://www.strava.com/activities/2647414627Milano - Sanremo #2, altså Lygnasæter hotell - Sanremo kebab: https://www.strava.com/activities/2651299252

Med på turen: Gjermund Kvåle Jordheim, Morten Mølsted, Alexander Hagen og Henrik Alpers

Filmet av Henrik Alpers, klippet av Christian Nerdrum

PAKKELISTE

· Slange, dekkspaker, miniverktøy og pumpe

· Shorts/lett langbukse

· T-skjorte

· Tynn og lett genser

· Flip flops/ crocs eller annet stygt plagg til bena

· Tannbørste

· Penger

· Godt humør

· Kompiser

SENDEPLAN

EPISODE 1 - Hytteturen

EPISODE 2 - Teltturen

EPISODE 3 - Slik pakker du smart

EPISODE 4 - Milano - Sanremo (hotellbikepacking)