Elite Deboyo sykkeltermos, 500 ml

Pris: 235,-

www.elite-it.com

http://www.shimano-nordic.com/

Brrr!

Du kjenner den følelsen. Du sitter på sykkelen og temperaturen er på frysepunktet. Innholdet i flaskene er for lengst i ferd med å grøte seg til, og du er så margkald allerede at bare tanken på en desiliter av det stoffet får deg til å kalkulere raskeste veien hjem til dusj, sofa og opptak av en klassisk smeltevarm fjelletappe fra Touren. Om nå bare termosen din hadde passet i flaskestativet...

En løsning

Elite har laget en ordentlig termos som passer i flaskestativet. I stål. Vakumisolert. Med drikketut. Og lokk til å holde drikketuten ren for griseriet fra den våte og møkkete asfalten. Den holder 500 ml, og er like høy som en vanlig 750 ml flaske. Og det følger med et vanlig lokk til sivil anvendelse. Elites reklamevideo for produktet kan du finne på Youtube.

I bruk

Elite hevder at termosen holder varmt i 12 timer. Så flott er det ikke, men solbærtoddyen vår har fremdeles god lunk på seg etter en femtimerstur i minus tre grader. Tuten er laget slik at man suger inn luft sammen med den varme drikken, slik at sjansen for skålding reduseres. Vær allikevel forsiktig.

Lokket til sykkelbruk har en foring og en pakning som sitter ganske løst. Det gjør renholdet enkelt og ordentlig, men har ført til fyndord når det skal på i en fart (man har alltid dårlig tid når man skal rekke oppmøte) og de to delene faller ut. Løsningen er å ta ned stressnivået når lokket skrus på. Det sivile lokket i stål har en pakning som ikke faller ut.

Fordi den har form som en vanlig flaske er den lett å få tak på og holde i. Den nederste kanten har svært liten radius. I Tacx Tao og andre stativer som er laget som en utskåret en metallhylse må man være presis. Stål er ikke mykt som plast. Det høres ikke pent ut når man setter den ned i metallstativer som King Cage og Elite Ciussi Inox. Den passer veldig godt i det føyelige Elite Custom Race i plast. Over tid har det kommet endel skraper i stålet på vår termos, men dette er kun kosmetikk.

Vårt typiske vinteroppsett for lengre turer i kaldt vær er Deboyo i fremre stativ, en "verktøyflaske" i bakre, en vanlig halvlitersflaske i midtlommen, og mat i sidelommene. Kroppsvarmen hjelper på temperaturen i den siste, mens isolasjonen fra undertøy, bukse og jakke gjør at vi ikke blir kalde i korsryggen.

Oppsummert

Elite Deboyo er et utmerket produkt som gjør kaldtværssykling varmere og triveligere. Om nå pakningen kunne holdt seg på plass når vi skal skru på lokket i en fart, og overgangen mellom side og bunn hadde hatt litt større radius, hadde den vært tilnærmet perfekt.