Etter en unormalt mild vinter ser det nå ut til at kulda har kommet for å bli. Du trenger heldigvis ikke fortvile av den grunn,for med en god vintersko er det en smal sak å holde seg varm og tørr selv i de mest ufyselige forholdene. Vi har testet Specializeds alternativ til vintersyklisten, Defroster Trail.

Selv om navnet insinuerer at dette er en sko for stisyklister er den vel så godt egnet for asfaltsykling. Sålen er utradisjonelt stiv til en vintersko å være, men Defroster Trail oppleves likevel som meget komfortabel. Strammesystemet fungerer utmerket, og beskyttes av en solid klaff som festes enkelt med en god borrelås. I tillegg har skoen en god mansjett av neopren rundt ankelen, som festes trygt med to store borrelåser. 

Alt dette er imidlertid til liten nytte om skoen ikke er varm nok, det er jo tross alt derfor vi kjøper et slikt produkt. Heldigvis slapp vi å bli skuffet her også. Undertegnede fryser som regel mer enn de fleste på føttene, men i -5 fungerte disse fint med en middels tykk ullsokk. Vi har testet ned i -10 med to par ullsokker, og kom hjem uten neglesprett. Om du ofte sykler ute i temperaturer under 7/8 minusgrader anbefaler vi uansett på det sterkeste at du investerer i et par elektriske varmesåler.

Defroster Trail har ikke Gore-Tex membran, men oppleves likevel som meget motstandsdyktig mot nedbør. I yr og lett regn kan du holde deg tørr i timevis. Bøtter det ned vil du som med alle andre sko på et eller annet tidspunkt bli våt. Men her tar det i alle fall lengre enn en halvtime før det uunngåelige fotbadet inntreffer. En fordel med at man har styrt unna Gore-Tex materialet er de forbedrede pusteegenskapene. Hva hjelper det vel om skoen holder regnet ute om du blir klissvåt fra innsiden?

Størrelsen virker å være normal, men som alltid med vintersko er det lurt å velge en størrelse større en du vanligvis gjør. Da har du nemlig plass til både et par gode ullsokker og/eller varmesåler. Passformen oppleves som allsidig, men som du sikkert har hørt før er den en stor fordel å prøve skoene på din fot før du kjøper. Om vi skal peke på noe som helst er det at den sitter litt løst rundt hælen. Her kunne Specialized med fordel gjort skoen noe kraftigere og tettere. Likevel, dette er ikke noe som gjør at vi ikke anbefaler Defroster Trail. 

Det er rett og slett vanskelig å ikke like disse vinterskoene, og faktisk synes vi også de gir svært mye sko for pengene . Misforstå oss rett, 1599,- er på ingen måte billig, men vintersko er generelt relativt dyre produkter om du skal opp på et visst kvalitetsnivå. Med «Defroster Trail» leverer Specialized alt vi ønsker oss og mere til.

Specialized Defroster Trail

+: Varme og god vanntetthet, topp strammesystem, mye for pengene.

-: Litt løse rundt hælen. 

Importør: Specialized Europe

Pris: 1599,-