Assos LL.Habutights_S7

  • Lang sykkelbukse "for 6-14 grader"
  • Pris: 2599,- uten pute (testet), 2999,- med pute
  • Størrelser: 7, XS-TIR. Størrelse testet: L
  • Om testeren: Mann, 50, 183/72, langbent
  • Importør: LK Norge AS
  • Produsent: www.assos.com

Innledning og konstruksjon

Vi har tidligere hatt Assos' T.Tiburushorts_S7 til test. Habulangbuksen som vi nå tar for oss, er - bortsett fra en lomme ved iliosakralleddets høyre side omtrent - lik denne ned til midt på låret. Deretter fortsetter den ned til anklene slik langbukser nå engang skal. Hovedtekstilet er altså det såkalte RX Medium, det samme vannavstøtende med "hullete" innside som i Tiburushortsen, og foran buken er den også vindtett.

Det skjer ting fra midt på låret og ned. På baksiden starter en kile med tekstilet Assos kaller RX Light, et slags lett Roubaix-liknende stoff, og dette løper helt ned til baksiden av ankelen. Midt bak på hver legg er det en stor refleks, og buksen avsluttes med akkurat samme elastikk som brukes i S7-shortsene. Foran på buksebenas innside er det sydd et ekstra lag RX Medium fra godt oppe på låret til midt på leggen.

Vi har testet Habulangbuksen uten pute, men den kan også fås med Équipe-puten som man også finner i Équipe-sommerbuksen og nevnte Tiburushorts.

LES OGSÅ: PUTEKRIG

I bruk

Langbukser er kjekke på dager der temperaturen er jevn. Vi har brukt denne i temperaturer fra 2 til 9 plussgrader. Ved de laveste temperaturene har vi hatt forede kortbukser eller nikkerser under, og fra 5-6 grader sommerbukser. Slik kan den puteløse varianten faktisk brukes helt fra man våger seg ut på landeveissykkelen til langt utover våren.

Buksene er vannavstøtende. Det skal faktisk regne endel før det slår igjennom, men er det vått på veien og man sitter sammen med andre ryttere vil kraftig sprut fra et hjul slå igjennom foran på leggen.

Den lave linningen gjør små toalettbesøk enkle å foreta, og vi setter også pris på at genitaliene våre ikke klemmes ut av veien, men på sedvanlig vis fra Assos gis plass i et koselig lite rede der foran. De brede og bredt ansatte selene tenker man ikke over. Det er ingen irritasjonsmomenter ved knærne, og elastikken ved ankelen er komfortabel og holder passe godt fast i hud eller sokker.

Lommen som sitter på høyre side der rygg blir bakende har vi kun brukt til å ha telefonen i før vi er ferdig kledd, men vi kan tenke oss at den kan være kjekk å ha for ryttere som tar seg en løpetur eller en skitur en gang i mellom.

LES OGSÅ: LØPER DU OG NÅ?

Vi fant ut at denne buksen ikke skiller seg mye fra andre Assos-bukser ved påkledning: River og drar man spraker det i sømmene, så vi unngikk det og satte oss heller ned og tok den på oss som om den skulle være en strømpebukse. Kvaliteten på sømarbeid og tekstiler er førsteklasses.

Konklusjon

Pluss og minus

+ Passform, komfort, kvalitet, anvendelighet, gode reflekser, vannavstøtende

- Pris

Assos LL.Habutights_S7 uten pute er et glimrende kjøligværsplagg for den slanke rytteren som sykler mye og kanskje også beinflyr innimellom, og som synes det er vel styrete å drive med benvarmere og varm kortbukse på dager der det ikke er nødvendig å ta høyde for store temperaturendringer. Men den koster ut av nesen, som det meste fra Assos gjør.

Hva med damene da?

LL.Habutights_S7 finnes foreløpig ikke i damevariant. Enn så lenge er det den seleløse HL.607 Lady_S5, som kommer med eller uten pute, som dekker tilsvarende temperaturområde.