Schlosshund betyr slottshund og ikke kamphund slik vi først trodde, og dette er arvtageren til jakken kalt Sturmprinz. Schlosshund er blitt både lettere og nettere, og 199 gram for en regnjakke i størrelse large er lett. Vi definerer dette som en lett rittjakke. Den sitter tett på slanke og aktive syklister, og regelrett former seg etter kroppen når du setter deg i sykkelposisjon. Er du usikker på om du er for stor for en slik jakke er du nettopp det.

En ting vi liker med Assos regnjakke er deres luftesystem. Bak på ryggen har vi to store lufteventiler, som faktisk er helt åpne. Når du sitter oppreist og farten er lav, vil disse åpne seg og slippe ut luft. Når du lener deg fremover og vinden går over hodet og rygg, vil disse lukene tette seg. Det som høres ut som en utrolig dårlig gimmick fungerer faktisk godt, og det er en funksjon vi verdsetter selv om vann kan komme inn. De to luftelukene gir deg også tilgang til lommene på trøya.

Siden dette skal være jakke for konkurranse og rask sykling er den strippet for unødvendige detaljer. Vi har ingen glidelåsgarasje, strammestrikker, lommer eller justeringsmuligheter. Dette er et nedstrippet skall som skal holde vannet ute, samt slippe fuktigheten ut. Og akkurat dette mener vi Assos’ jakke gjør best av alle i testen.