Vant etter å ha sittet alene i brudd i 25 kilometer

Martin Bugge Urianstad og Stine Borgli vant Sandnes Grand Prix, som var siste runde i Norgescupen.

Sist oppdatert 15. september 2019 kl 17.12
SOLEKLAR SEIER: Martin Bugge Urianstad vant siste runde i Norgescupen 2019. Foto: Cecilie Christensen

Martin Bugge Urianstad forteller om ruskete forhold i en allerede krevende løype, og det utnyttet han til fulle.

– Det var ganske grumsete vær med mye vind og regn. Men det er en fin løype, en skikkelig jobbeløype, og det liker jeg. Med det været vi hadde, så åpnet det seg muligheter for å splitte feltet der det var sidevind. Vi hadde en plan om å kjøre offensivt i dag og være langt framme med laget, slik at vi kunne begynne å sende ut folk i brudd. Det lykkes vi med, sier han.

Bugge Urianstad stakk fra resten med 25 kilometer til mål, men hadde ikke forventet at han skulle få sitte der alene helt til mål.

– Jeg hadde vel egentlig trodd og håpet at jeg skulle få selskap etter hvert, men jeg hadde også lagt det opp slik at jeg skulle klare meg alene hvis det skulle bli sånn, sier Bugge Urianstad.

Med seier i dagens ritt tok Bugge Urianstad også sammenlagtseieren i U23-klassen i årets cup. I forkant av siste runde lå Bugge Urianstad  på tredjeplass sammenlagt, 57 poeng bak Mathias Skretteberg og tre poeng bak teamkollega Jonas Iversby Hvideberg. Dermed var det vidåpent om sammenlagten før dagens runde.

I menn junior var det Vegard Stokke fra Glåmdal SK som vant, også han med god margin.

Uno-X tapetserte sammenlagtpallen
I menn senior var det Torstein Træen som vant cupen sammenlagt etter dagens femteplass, mens Erik Nordsæter Resell, som ble nummer fire i dag, tok andreplassen sammenlagt, og Urianstad ble nummer tre totalt i tillegg til beste i U23-klassen.

Store avstander blant jentene
I kvinner senior vant Stine Borgli med over ett minutts margin. Blant juniorjentene var det tettere: Mari Hole Mohr var inne sju sekunder foran Magdalene Lind. Bak dem var det imidlertid ti minutter til neste rytter.