NM-GULL TIL HEINE, HAGEN, LEKNESSUND OG UTVIK

Vita Heine vant temporittet og kongepokalen i kvinner senior, Edvald Boasson Hagen forsvarte tittelen i herreklassen, mens Andreas Leknessund og Emilie Røe Utvik tok gull i juniorklassene.

Sist oppdatert 22. juni 2017 kl 18.56
HITEC-STORESLEM: Vita Heine vant gull og kongepokalen på NM-tempoen, foran lagvenninnene Thea Thorsen på andreplass og Katrine Aalerud på tredjeplass. Foto: NCF

I dameklassen gjorde ryttere fra Hitec rent bord. Vita Heine vant foran Thea Thorsen, mens Katrine Aalerud tok bronsemedaljen.

– Jeg åpnet litt for hardt i vinden, men jeg er glad at det holdt til seier.

Jeg gleder meg til fellesstarten på søndag, det blir en hard konkurranse, sier Heine. Hun vant imidlertid det 30km lange temporittet med nesten halvannet minutts margin.

Heine tok ledelsen ved 10 m, kun 11 sekunder foran Thea Thorsen. Etter 20 km var ledelsen oppe i 38 sekunder foran Thorsen og ett minutt foran Katrine Aalerud. Inn mot mål fortsatte Heine å øke ledelsen og kom i mål ett minutt og 23 sekunder foran Thorsen og 1:46 foran Aalerud.

Topp 3 kvinner senior
1. Vita Heine, Bergen CK, 40:29
2. Thea Thorsen, Ringerike SK, 41:52
3. Katrine Aalerud, Bryne CK, 42:15

EDVALD FORSVARTE TRØYA
Edvald Boasson Hagen vant herrenes 43km lange tempo med over ett minutts margin til Andreas Vangstad.

– Det er gøy å vinne nok en gang og forsvare trøya. Jeg er godt fornøyd med det. Det var en krevende løype, men jeg prøvde å kjøre kontrollert og spare litt krefter i bakkene. Det fungerte bra, sa Edvald Boasson Hagen etter målgang.

Topp 3 menn senior
1. Edvald Boasson Hagen, Lillehammer CK/Dimension Data, 54:07
2. Andreas Vangstad, Kristiansand CK/Team Sparebanken Sør, 55:15
3. Kristoffer Skjerping, CK Sotra/Joker Icopal, 55:26

Saken fortsetter under

Andreas Vangstad - Edvald Boasson Hagen - Kristoffer Skjerping - NM Tempo 2017 - NCF 1400x933
TEMPOMESTER: Edvald Boasson Hagen forsvarte tempotrøya. Andreas Vangstad tok sølv og Kristoffer Skjerping tok bronse. Foto: NCF

SEKUNDSTRID
I kvinner junior var det derimot langt tettere oppgjør om seieren. Etter 15 av 20km ledet Emilie Røe Utvik med fire sekunder. Mot mål tok Amalie Lutro innpå, og krympet seiersmarginen til tre sekunder.

– Det var hard under dagens temporitt, men det var deilig å ta med seg seieren. Det var en fantastisk løype, og alt frem til den siste kilometeren gikk etter planen, sier Utvik.

Topp 3 kvinner junior
1. Emilie Røe Utvik, Bergen CK, 27:02
2. Amalie Lutro, Stavanger SK, 27:05
3. Martine Gjøs, Horten og Omegn CK, 27:27

Blant juniorgutta var det storeslem til Ringerike SK med gull til Andreas Leknessund, foran Søren Wærenskjold og Andre Hegge. Leknessund ledet fra start og tok seieren med nesten ett minutts margin, mens det kun skilte åtte sekunder mellom andre og tredjeplass.

– Det var ei hard løype, og jeg lurte på om jeg hadde åpnet for hardt, men jeg følte det var et godt løp, sier Leknessund.