/ VM

Borgli på 29. plass

Stine Borgli ble beste norske i VM-fellesstarten.

Sist oppdatert 30. september 2018 kl 09.32
29.PLASS: Stine Borgli var beste norske i VM-fellesstarten i kvinner elite i Innsbruck. Foto: NCF

– Det var et hardt ritt fra start til mål med mye posisjonskamp og harde løyper. Det ble tunge bein ut på siste runde, sier Stine Borgli etter rittet.

Den 155.6 kilometer lange fellesstarten for kvinner elite gikk fra Kaufstein til Innsbruck via flere tøffe stigninger, og avsluttet med tre runder inne i Innsbruck. Foruten Borgli stilte Norge med Katrine Aalerud, Ingrid Lorvik, Susanne Andersen og Vita Heine.

Aalerud til sjukehus
I starten av rittet var både Lorvik og Heine aktivt fremme, forsøkte å lage brudd og var i brudd flere ganger, men ble innhentet hver gang.

Like før den store stigningen inn til Innsbruck havnet Aalerud og Lorvik i en velt. Begge kom seg opp til en av gruppene bak hovedfeltet, men Aalerud sto av rittet da de kom til den første langesonen. Hun ble kjørt på sykehus for en sjekk, men kom fra velten uten alvorlige skader.

– Da bruddet jeg var i ble tatt igjen av hovedfeltet rett før vi gikk inn i bakken, ble det litt for hardt å følge de beste etter at jeg brukte mye av kreftene i bruddet, sier Heine.

To hang med til mål
Heine og Andersen ble tatt ut av rittet da det gjensto to runder, mens Lorvik og Borgli kjørte godt sammen i hovedfeltet.

– Min oppgave i dag var å hjelpe Katrine, så jeg slapp meg ned til henne og hjalp henne i gruppen hun var i, men hun hadde det veldig vondt, sier Andersen.

Ut på siste runde splittet hovedfeltet opp i den harde signingen og det dannet seg flere mindre grupper.

Borgli endte på 29. plass og Lorvik endte på 43. plass. Anna Van Der Breggen fra Nederland vant rittet foran Amanda Spratt fra Australia og Tatiana Guderzo fra Italia.

Fullstendige resultater

– Jeg brukte nok litt mye krefter i starten, og det kostet når jeg kjørte meg opp etter at jeg havnet i velten sammen med Katrine, det fikk jeg kjenne på utover i løpet, sier Lorvik.

Elite menn avslutter VM
I dag avsluttes landeveis-VM i Innsbruck med fellesstart for menn elite. Disse sykler for Norge på det 258.5 kilometer lange rittet, som starter klokka 0940 og forventet målgang er 16:40. Rittet går fra Kaufstein til Innsbruck, og avslutter med seks runder inne i Innsbruck.

Norge stiller med seks ryttere: Sven Erik Bystrøm, Odd Christian Eiking, Carl Fredrik Hagen, Edvald Boasson Hagen, Markus Hoelgaard og Vegard Stake Laengen.