TRIMTEX VENOM TIGHTS
  • Pris: ca 1699 kroner 
  • Vekt: 233 gram
  • Størrelse testet: M
  • Brukstemperatur: -15 til 0 grader
  • Trimtex.no
skala
8/10

Man må kunne forvente at Trimtex vet hva ekte norsk vinter er og derfor lager en vinterbukse som fungerer til norske vinterforhold.

Venom-buksen er denne testens varmeste bukse uten integrert pute. 

Trimtex Venom langbukse
VARM OG TETT: Trimtex sin vinterbukse er vindtett og varm. Foto: Henrik Alpers

Trimtex Venom har ikke pute i rumpa og kan dermed brukes med din favorittshorts under. Du kan også enklere fylle på med løse knevarmere hvis du skal ut i skikkelig kaldt vintervær. Trimtex mener også at buksen skal kunne fungere som skibukse eller løpetights i kalde forhold. 

Sammenlignet med de to andre buksene uten pute i denne testen, fra Assos og Isadore, er Trimtex-buksen tjukkere og noe stivere og glattere i stoffet. Buksen har vindtett materiale i hele fronten, samt rundt leggene og nederst på ryggen. Akkurat under rumpa er det noe luftigere stoff. Ekstra fleksibelt materiale er lagt inn over knærne, men også dette er vindtett. Materialet i buksen er generelt veldig elastisk, men på en stram mer strikklignende måte enn vanlige føybare materialer. 

Trimtex-buksen består av mange paneler og har mange synlige sømmer på utsiden. Disse er tette og slipper ikke gjennom vind. Sømmene under knærne på forsiden og sømmen på tvers på oversiden av rumpa er laget i refleks. De vindtette panelene er mørkegrå i fargen, mens det luftigere feltet under rumpa er helt svart. Når de vindtette panelene blir strukket blir de litt hvit-spettet. 

Trimtex Venom langbukse
LITT VIDERE: Trimtex-buksen er litt videre enn de andre buksene i testen. Dette gir ekstra varme. Foto: Henrik Alpers

Innsiden av buksen er godt foret med flossede materialer. Panelene som er hvite på innsiden er vindtette, de svarte mer luftige. 

Som eneste bukse i testen har Trimtex-buksen glidelås nederst på siden av leggene. Dette gjør den noe enklere å få av og på, samt gjør det enklere å få buksen på utsiden av skotrekk eller høye vintersko hvis du ønsker det. 

Vi har syklet med Trimtex-buksen både med knevarmere i ull under og uten noe annet enn en foret sykkelshorts under. Buksen har blitt testet på turer med temperaturer helt ned til 10 minus, men også i forhold nærmere null grader. Buksen har ikke blitt testet i plussgrader. 

At buksen er vindtett og vannavvisende er en klar fordel og gjør at du i mindre grad må fore opp under denne buksen selv på realt kalde dager. Vi syklet en tre-timers-tur med temperaturer som varierte mellom -4 og -12 grader uten ekstra knevarmere under og uten å bli kald på knærne. Buksen er noe videre i passformen enn buksene fra Assos og Isadore, som det er mest nærliggende å sammenligne med.

Trimtex-buksen sitter likevel stramt rundt rumpe og lår og strammer noe over knærne, uten at det hemmer bevegelsen noe. Rundt leggene er det litt ekstra plass, enten til batteri for varmesokker, eller hvis du sykler med lange skotrekk under buksen

Trimtex Venom langbukse
MED GLIDELÅS: Trimtex-buksen er eneste vinterbukse i testen med glidelås på leggene. Foto: Henrik Alpers

Passformen i skrittet er ikke helt perfekt og buksen har litt lett for å krølle seg litt her. Da selene oppleves som noe korte strammer buksen også litt ekstra opp mellom beina, i hvert fall når vi står oppreist. Vi ville ikke brukt denne buksen uten en polstret sykkelbukse under enten det hadde vært på langrennski eller med joggesko. I sykkelstillingen merker vi lite til stramheten. 

Når det er litt mildere i været er Trimtex-buksen en del klammere enn de andre buksene i denne testen. Det vindtette materialet puster ikke like godt som de mer luftige stoffene på de andre buksene. Buksen er derfor best egnet på de ordentlig kalde turene og vil fort bli i overkant varm når gradestokken sniker seg over på plussiden, i hvert fall på tørt føre og på turer der du tar i litt. 

Trimtex Venom Tights er en varm sykkelbukse som holder både vind og vann på avstand. Den er stram nok til å følge kroppen, men også romslig nok til at du kan ha ekstra klær under. Skal du sykle hardt og fort i temperaturer ikke så langt under null vil du nok oppleve at buksen kan bli ganske tett og klam, men til lengre treningsturer i stabile minusgrader vil du holde deg god og varm med Trimtex Venom.

Vi ønsker oss noe flere reflekser, samt noe bedre pusteegenskaper, men er du ute etter en bukse som funker til de aller fleste turene du skal gjøre i minusgrader er Trimtex Venom Tights et godt og varmt valg. 

VURDERING
Vurdering
PLUSS
Ordentlig varm - Vannavisende og vindtett - Glidelås nederst - Kan fåes som custom klubb-bukse - Noe videre passform øker allsidigheten
MINUS
Ganske klam - Litt posete passform - Noe korte seler - Lite reflekser