Det har knapt gått én uke siden Chris Horner syklet inn til en historisk sammenlagtseier i Madrid, og Landevei's spanske redaksjon har vendt hjem med både hode og minnekort fulle av fantastiske opplevelser.

Det har vært slit, lidelse, blod, svette og tårer. Sammen med proffene har vi vært gjennom hele følelsesregisteret, fra vill eufori til bunnløs tristesse. Vi har knapt sovet på nedslitte og bråkete Hostals, ei heller spist varmt på en snau måned. På desperat jakt etter kost og losji sene kveldstimer, ble vi tilbudt alt annet av unevnelige tjenester og stimuli.

Annonse

Vi har kranglet høylytt med Guardia Civil, og kommet i håndgemeng med spansk Policia Nacional. Gjentatte ganger har vi blitt dynket i cava, blitt spyttet og snytt på av profesjonelle sykkelryttere. I sympati med utøverne har vi pint oss opp Alto de l'Angliru på altfor tung utveksling, og gått sukkertom opp Alto de Hazzallanas i Sierra Nevada.

På samtlige fjellfinisher har vi blitt sittende fast i bil- og publikumskø. Vi har slitt med både strømbrudd og manglende nett på pressesentrene rundt omkring. Kommunikasjon har stort sett foregått på en merkelig kombinasjon av hoderisting, heving av øyenbryn og hissig gestikulering. Engelsk forholder man seg selvsagt ikke til. Bienvenido a España!

Vi har presset en liten leiebil langt over yteevnen, og har tilbakelagt 7.318 kilometer på den spanske landeveien i løpet av drøye 3 uker. Landevei’s utsendte har brutt fartsgrensen utallige ganger, satt vårt eget og andres liv på spill, og kjørt høy på både koffein og paracetamol.

Vi angrer ikke ett sekund, bruker ikke energi på bortkastet klaging, jamring og sutring - men takker i stedet for noen fantastisk spennende og dramatiske uker i España! Alt er gjort med glede i lidelsens og lidenskapens tjeneste, og vi føler oss priviligerte som har fått oppleve en Grand Tour på nært hold.

En stor takk går til våre trofaste lesere, og vi håper å komme tilbake med mer stoff fra syklingens aller høyeste nivå ved en senere anledning!