/ Sykler

VOLDEN KUPPET ØYEREN RUNDT

Bjørnar Volden fra Bærum og Omegn CK tok seieren i Masters cupen etter at han vippet Team Kjekkas av pinnen ved Enebakk.

Sist oppdatert 9. august 2015 kl 21.47
Bjørnar Volden fra Bærum og Omegn CK stakk av gårde i et brudd etter Enebakk, og det ga trøbbel for strategien til Team Kjekkas. Foto: Ola Morken
Bjørnar Volden fra Bærum og Omegn CK stakk av gårde i et brudd etter Enebakk, og det ga trøbbel for strategien til Team Kjekkas. Foto: Ola Morken

Det ble drama i Masters cupen under Øyeren Rundt, siste runde i den nyetablerte rittserien Oslo-klassikerne. Bjørnar Volden fra Bærum og Omegn CK stakk kjepper i hjulene for strategien til Team Kjekkas, som stilte med 13 mann i rittet.

Landveis redaktør Henrik Alpers, som kjørte inn til niendeplass totalt og fjerdeplass i M35-39, forteller om mye støting og trekkspill fra start til mål på det 124km lange rittet med start og mål i Rælingen.

– På starten gikk det et lite brudd bestående av fem mann fra Njård, Kjekkas, Tryvann og BOC, men bruddet fant aldri flyten og det hele var over etter drøye 25 minutter. Deretter var det flere bruddforsøk, men lite hadde livets rett, sier Alpers.

– Ironisk nok ble flere av bruddene kjørt inn av Thomas Brodersen fra SK Rye; han ble stilt sjakk matt mange ganger.

Kjekkas gjorde sitt beste for å gjennomføre egen strategi om å få en massespurt opp den siste bakken mot mål, der Eidevik ville hatt gode sjanser til å ta seieren. Det gikk ikke helt som planlagt. Etter Enebakk tok rittet en skjebnesvanger avstikker fra Kjekkas plan.

– Temposterke Bjørnar Volden fra BOC fikk skli av gårde, og han fikk over halvminuttet før noen reagerte. Kjekkas forsøker å kjøre inn bruddet, men det skorter litt på styrken. I stedet går en Ottestadrytter til, med Morten Grimsgård fra Kjekkas på hjul, og disse tar igjen Volden like før bakken, sier Alpers.

Volden vant M35-39 og Grimsgård tok seieren i M30-34. De to klokket inn på henholdsvis 3:09:16.9 og 3:09:38.75.

Les også: SENSOMMERPERLER 

I turklassen var det Sindre Bjerkestrand Haugsvær fra IK HERO som vant med tida 3:07:24.23. Christoffer Ylven Westgård fra Asker CK ble nummer to på 3:07:24.31, og Andreas Holmen Minge fra Fredrikstad ble nummer tre på 3:08:12.65.

Elisabeth Solberg fra Råholt CK var raskeste dame på tida 3:17:41.29. Mona Kristiansen fra Ceres kom inn på 3:34:30.4, mens Mia Birkeland fra Fjellfoten SK ble nummer tre på 3:34:43.03. 

Fullstendige søkbare resultater aller klasser 

Saken fortsetter under

Sindre Bjerkestrand Haugsvær IK HERO - Christoffer Ylven Westgård Asker CK - Ola Morken
Sindre Bjerkestrand Haugsvær fra IK HERO vant turrittet foran Christoffer Ylven Westgård fra Asker CK. Foto: Ola Morken

Sindre Bjerkestrand Haugsvær fra IK HERO vant turrittet foran Christoffer Ylven Westgård fra Asker CK. Foto: Ola Morken

TOK IKKE HØYDE FOR VOLDEN
Team Kjekkas stilte med 13 mann til start og strategi om å ha med minst en og helst to mann i hvert eneste brudd, samt å kjøre for Per Christian Eidevik om det skulle ligge an til spurtoppgjør om seieren.

Teamet hentet hjem to klasseseiere, en andreplass og en fjerdeplass, og det er Eidevik tålelig fornøyd med sett under ett.

– Alle kjørte sterkt i dag, men jeg er aldri fornøyd med andreplass. Men slik rittet utviklet seg, kan jeg ikke være misfornøyd med det heller, sier Eidevik.

Kjekkas hadde ikke tatt høyde for at Bjørnar Volden fra BOC skulle gå der han gjorde. Men da Volden gjorde det, tok Kjekkas-rytteren Morten Grimsgård ansvar og fulgte etter.

– Da Morten gikk, følte ikke jeg at jeg kunne gå etter ham. Det blir jo litt kinkig når aldersgrupper slås sammen. Da har man ikke helt oversikt over hvem som kjører i hvilke klasser rundt seg, sier Eidevik.

Øyeren Rundt var siste runde i den nyetablerte rittserien Oslo-klassikerne. Serien starter med Nordmarka Rundt i mai, fortsetter med Tyrifjorden Rundt i juni og avslutter med Øyeren Rundt.

FÅ KJØREVILLIGE LAG
Eidevik trekker også fram at Masters cupen en egen rase ritt.

– Det er for få lag som er interesserte i å være med å kjøre. En del er fornøyd med bare å være med inn. Men da må vi som er villige til å kjøre passe på å gjøre rittet så hardt som mulig, slik at de som sitter og sparer på kreftene ikke har noen mulighet til å bruke dem noe sted, og det lyktes vi vel egentlig ganske godt med i dag, sier Eidevik.

Les også: SEIER SOM SMAKTE   

Saken fortsetter under

Eidevik - Volden - Dagfinn Bang-Johansen Øyeren Rundt 2015 M35-39 Privat
Per Christian Eidevik, Bjørnar Volden og Dagfinn Bang-Johansen utgjorde pallen i M35-39 på Øyeren Rundt 2015. Foto: Privat

Per Christian Eidevik, Bjørnar Volden og Dagfinn Bang-Johansen utgjorde pallen i M35-39 på Øyeren Rundt 2015. Foto: Privat

MYE Å TA TAK I FØR VM
For Eideviks del var rittet en viktig del av oppkjøringen mot masters-VM i Danmark første uka i september.

– Det er en del som må gjøres mellom nå og VM, konstaterer Eidevik, som vet hva han går til.

– Der blir det mye brudd, og mye støting, og mye kjøring i motvind og sidevind. Så det handler om å ture å sette seg i et brudd, venne kroppen til å tåle fartsendringer, kunne gå ut av svinger med stor fart, og det er mye å ta hensyn til, sier han, og legger til at oppkjøringsplanen er klar.

– Det er viktig å få noen harde løp nå. Det blir Follorittet neste helg, og helga etter der kjører vi et klubbmesterskap som garantert blir hardt. Og ellers trener jeg spesifikke økter for å få fart i kroppen. Jeg er en god spurter, så det er ingen grunn til ikke å trene mer på det, sier Eidevik, som endte på sjukehus med tre brudd i ryggen under Masters-VM i fjor.

Les mer om Eideviks medfart i Slovenia 

Øyeren Rundt 2015 - Foto Ola Morken 1400x924
Øyeren Rundt 2015 var siste runde i den nyetablerte rittserien Oslo-Klassikerne. Foto: Ola Morken

Øyeren Rundt 2015 var siste runde i den nyetablerte rittserien Oslo-Klassikerne. Foto: Ola Morken

Publisert 9. august 2015 kl 21.47
Sist oppdatert 9. august 2015 kl 21.47
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen