Denne spalten har nok hatt en noe negativ vinkling i de første utgavene, i kjent tabloid stil er 90 prosent av alle nyhetssaker negativt vinklet for flest klikk. På samme måte viser ofte Tour de France-teaseren på TV2 syklister som sykler utenfor fjellskrenter eller går ned i massevelter. 

For meg var sykkelen lenge kun et transportmiddel. Jeg hadde aldri sett sykkelritt på tv før jeg var 16 år. Da ble sykling til og fra ungdomskjærligheten en liten treningsøkt hvor jeg visualiserte etapper der jeg gikk i brudd eller måtte kjøre inn de foran meg. Ja, alt foregikk inne i hodet mitt på en terrengsykkel med flate pedaler. Sett i ettertid var dette starten på en hobby som senere er mer en 50 prosent jobb målt i antall treningstimer. Akkurat sånn tror jeg mange har blitt introdusert til sykkelsporten, med joggesko og uten sykkelbukse. Og vi trenger enda flere!

15 kroner per kilometer sparer vi som sykler samfunnet vårt for! Tenk om du kunne levert inn kilometerne dine fra Strava på selvangivelsen og fått tilbake 15 000 kroner for å ha syklet 1000 kilometer på ett år? Mange har vanskelig for å forstå disse vanvittige tallene, men det henger sammen med økt folkehelse og besparelsene for mindre hjerte- og karsykdommer, høyt blodtrykk, diabetes osv. Eller hvorfor skal de som ikke har bil sponse 12 kvadratmeter offentlig parkering for de med bil? Som bolig ville dette arealet kostet én million kroner.