Ingrid Moe, som syklet for profflaget Hitec fram til slutten av sommeren, vant kross-Norgescupen i 2017 etter en thrillersesong der hun og Marit Sveen kjempet om marginene på hvert ritt helt fram til finalen. Men NM-gullet 2017 gikk til Elisabeth Sveum for tredje år på rad. I år håper Bergens-jenta imidlertid å gjøre slutt på NM-seiersrekka til rundbanespesialisten.Lørdag overtok Moe ledertrøya i kross-Norgescupen etter overlegen seier på Spikkestadkross. Regjerende norgesmester Sveum vant søndagens runde i Svelvik, men Moe beholdt likevel trøya med hårfin margin. – Hovedmålet for kross-sesongen er å forsvare Norgescuptrøyen fra i fjor, samt å vinne NM. Mesterskapet går jo på hjemmebane i år, så det hadde vært veldig gøy å få til. Men Sveum er en hard nøtt. Hun er veldig god teknisk, og der taper jeg veldig mye til henne og de andre terrengspesialistene. Jeg trenger litt mer flyt for å klare å henge med. Men jeg skal gjøre mitt beste for å prøve å få det til i år.  Dette har Moe med seg på langtur. Dette er en del av en serie om hva kross- og landeveissyklister av ulike kaliber har med seg på lomma på langtur LES OGSÅ:Asbjørn Slagtern Fjellvåg: Mett og selvhjulpen Ken-Levi Eikeland: Fyller fiskepulver på flaska Knut Sande: Pelotonens største sadeltaske Sondre Svensli: To ess i baklomma på langtur Monica Storhaug: Null verktøy – masse godteri  Frode Jermstad: Jermstad styrer unna sukker   Christian Askildsen: Derfor har Eskildsen ekstra dekk under setetJanne Smauget: Smauget sverger til solbærsaftKetil Tærum: – Du må spare på kreftene overalt hvor du kanJonas Orset: Miljøsyklisten som digger bensinstasjonerElise Marie Olsen: – Grovbrød med Nugatti funker alltidSilje Mathisen: Mathisen har lommene fulleFredrik Lorentzen Henne: Sykler med vindvest og løse ermer på magen Reidar Borgersen: – Magen er trenbarKjetil Johansen Amundrud: – Ferdig-barer og sportsdrikk blir det nok av på ritt Amalie Lutro: – Jeg har ikke gått på noen næringssmell ennåKristian Aasvold: – Det går veldig mye i brødskiverBente Rossing: – Jeg fylte på med mat hele veienLars Blesvik: Vann og vingummi gjør susenErik Nordsæter Resell: Rosiner, Nugatti og honningChristian Foyn: – Lommematen må puttes i lommaDaniel Ingebo: – Jeg er ikke helt grønn på kjøkkenetJohan Noraker Nossen: Spiser 15-20 energibarer på en langtur Fred Voldset: For brysomt å putte kaker i lommaMarkus Hoelgaard: – Rydd verktøyet ut av lommeneJon Andreas Klokkehaug: – Jeg trenger mye og god matGjerteud Bø: – Jeg synes det brukes litt for mye gel  Hva har du på deg på langtur nå på høsten og utover vinteren?– I Bergen er det gjerne bare et par plussgrader og regn, og det føles veldig kaldt når du blir gjennomvåt. Jeg har som regel ull innerst og en god regnjakke ytterst, og så er det en fordel å bruke skjermer på sykkelen slik at du unngår en del av den kalde våte spruten på beina. Det er verst på beina, og det hender at jeg sykler uten følelse i føttene. Derfor har jeg et par Goretex vintersykkelsko som går litt opp på leggen. Regner det mye så trekker vannet ned i de også, men med gode sokker så holder du deg varm vesentlig lenger. Men skal jeg da ha en fire timers langtur og det regner og er veldig kaldt, så hender det derfor ganske ofte at jeg sykler et par timer ute og så avslutter med et par timer på rulla inne, slik at jeg ikke blir så fryktelig kald. Hvis man blir veldig nedkjølt, tar det mye lenger tid å restituere seg. Jeg har balanserulle som jeg bruker mye om vinteren, og jeg har ikke noe imot å sitte lenge på rulla.  Saken fortsetter under VÅTT: I Bergen regner det ofte og mye. Derfor har Ingrid Moe investert i Goretex vintersykkelsko og skikkelige sokker. Hva har du med deg av mat på langtur?– Jeg har ikke noe spesielt på lommen, og hva jeg har med meg på langtur varierer veldig. Normalt sykler jeg ikke med barer eller gel på langtur, da jeg får mer enn nok av det under konkurranser. Det er godt å spise litt normal føde. Det kan være alt fra skiver, lomper, bananer, og av og til barer. På harde langturer kan jeg også ha med gel til å ha på lur dersom jeg trenger en ekstra boost. Av smurt mat varierer jeg med alt fra brunost og syltetøy til salt skinke, avokado og ost. Jeg pakker det inn i folie og plastposer, og passer på at jeg har maten i lommene under regnjakka, så den ikke blir bløt og ødelagt når det regner mye. Og det gjør det ganske ofte. Av og til kjører jeg med sportsdrikk på flaskene, men som regel er det bare vann. I varmt vær har jeg også salttabletter som jeg putter i drikkeflaskene. Saken fortsetter under LOMMEMAT: Ingrid Moe er glad i skikkelig mat på langtur, slik som bananer og lomper med pålegg. Hva har du med deg av utstyr?– Av utstyr har jeg med slange og luftpatroner. Det legger jeg som regel i en taske under setet, for det er ikke så god plass i lommene når maten skal med. Har du et profftips på tampen?– Det må være å nyte. Sykler du rolig langtur, så nyt turen framfor å henge deg opp i treningsutbytte og prestasjoner, men sykle på følelsen og ikke ha fokus pulsklokke og wattmåler  . MINIMALIST: Ingrid Moe sykler sjelden med mye utstyr, men har med seg dekkspaker, slange og patron.