Store endringer i sammendraget i Tour de France

Sidevinden skapte kaos på dagens Tour de France-etappe, hvor Odd Christian Eiking var i brudd.

Sist oppdatert 15. juli 2019 kl 18.52
DEBUTSEIER: Tidligere sykkelkrossverdensmester Wout van Aert feirer etappeseier i sin aller første Tour de France. Foto: Cor Vos.
DEBUTSEIER: Tidligere sykkelkrossverdensmester Wout van Aert feirer etappeseier i sin aller første Tour de France. Foto: Cor Vos.

Wout van Aert ble dagens mann i Tour de France, da han spurtet inn til Jumbo-Vismas fjerde etappeseier i årets Tour fra en svært redusert gruppe. 

Dagens etappe så i utgangspunktet ut som en åpenbar spurtetappe, og selv om etappen ble avgjort med en spurt var det neppe på måten de fleste hadde sett for seg. 

Sterk sidevind mot slutten av etappen skapte nemlig utfordringer for rytterne. Decueninck-QuickStep været muligheten og klemte til sammen med blant andre Team Ineos. Det førte til store splittelser i hovedfeltet, som over målstreken bare bestod av omlag 30 ryttere. 

Der satt sammenlagtleder Julian Alaphilipphe, samt andre favoritter som Geraint Thomas, Egan Bernal og Nairo Quintana. 

Store navn som Thibaut Pinot, Rigoberto Uran, Jakob Fuglsang og Richie Porte tapte imidlertid 1:39 til de ovennevnte rivalene. Franske Pinot har vist storform over de siste etappene, men hjemmefansens håp om å få den første franske vinneren siden 1985 fikk seg et realt skudd for baugen med dagens etappe. 

Verst gikk det med Jumbo-Visma rytter George Bennet, som lå på fjerdeplass sammenlagt før etappen. New Zealenderen tapte nesten 10 minutter og falt helt ned til 27. plass i kampen om den gule trøya. 

På forhånd så dagens etappe ut som en gyllen mulighet for Alexander Kristoff, men nordmannen satt ikke på riktig side da feltet splittet seg i sidevinden. Dermed ble det i stedet den unge belgieren Jasper Philipsen som spurtet inn til en sjetteplass for UAE Team Emirates. 

Odd Christian Eiking har prøvd å komme seg i brudd flere dager på rad, og i dag lyktes det endelig for askøyværingen. Seksmannsbruddet fikk imidlertid aldri den helt store luken, og da feltet skrudde opp farten i sidevinden var det takk og farvel for Odd Christian. 

I morgen venter en kjærkommen hviledag på rytterne, før rittet fortsetter med en spurtetappe onsdag. 

Publisert 15. juli 2019 kl 18.52
Sist oppdatert 15. juli 2019 kl 18.52
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen