Torsdag tapte Torbjørn André Røed seieren i Askerrunden knepent, men sikret seg andreplassen i rittet. I går gjorde tempospesialisten Eirik Wendelborg opp for det med både seier og løyperekord i temporittet Chrono des Rojan på Hadeland. I dag avsluttet Asker CK Elite altså helga med ytterligere to pallplasser: seier og tredjeplass i det 111 kilometer lange lagtemporittet i Ski. 

– Vi åpnet nok litt hardt i dag, men vi greide å justere ned farta og ta i land seieren. Vi har ikke kjørt så mange temporitt sammen, og det var mange gode lag med. Både Hero, Follo og Tønsberg er harde konkurrenter, så da var det veldig moro å få to lag på pallen i dag. Og så er det jo fine penger å ta med seg, sier Eirik Wendelborg. 

Les også: Dobbeltseier til Asker på Hadeland 

Landeveisrittet i Ski gikk i en kupert løype på 37 kilometer, som ble syklet tre ganger, totalt 111 kilometer. Den første runden var det relativt lite vind, men utover i rittet tok den seg opp betraktelig. – Det er nok den hardeste økta jeg har kjørt i år. Vi begynte med 46 kilometer i timen, men endte med 44.5 i snitt for rittet. I den siste bakken mistet vi to mann, og vi var nødt til å ha fire med til mål, men det holdt akkurat, sier han. 

Topp 3 Landeveisrittet lagtempo 111km
1. Asker CK Elite 1 
2. Tønsberg CK
3. Asker CK Elite 2

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel: