/ VM

Sølv på VM-fellesstarten

Jørn Fjeldavlie sto for Norges eneste medalje på fellesstarten i Masters-VM i Italia søndag.

Sist oppdatert 3. september 2018 kl 20.37
VM-SØLV: Jørn Fjeldavlie (foran til venstre) tok sølv på fellesstarten i masters-VM i Italia, og sikret Norges eneste medalje i øvelsen. Foto: UCI

Evigunge Jørn Fjeldavlie tok sølv i klassen menn 55-50 år, etter at han vant spurtoppgjøret med italieneres Stefano Colage. De to fikk samme tid i mål, men var over fem minutter bak vinneren Patrick Cocquyt fra Belgia.

Topp 3 menn 55-59 år
1. Patrick Cocquyt fra Belgia, 3:37:01
2. Jørn Fjeldavlie, Norge, 3:42:04
3. Stefano Colage, Italia, 3:42:04

Saken fortsetter under

Knut Sande - Jørn Fjeldavlie - Jonas Orset - Styrkeprøven 2018 - Ola Morken 1400x933
STERK: Jørn Fjeldavlie (midten) ga unggutta Knut Sande (til venstre) og Jonas Orset kamp til streken på fellesstarten Trondheim-Oslo i juni. Foto: Ola Morken

Utover sølvmedaljen til Fjeldavlie tok de norske rytterne totalt fem topp-10 plasseringer på fellesstarten: Roger Sekkenes ble nummer fire i klassen menn 40-44 år, ett sekund fra pallen og tre sekunder fra gullet. Kristin Falck ble nummer seks i klassen kvinner 45-49 år, Elin Grønvik ble nummer ni i klassen 50-54 år, Wenche Elizabeth Madsen Eriksson ble nummer fem i klassen kvinner 55-59 år og Kaare Christoffersen ble nummer fem i klassen menn 70+.

Fullstendige resultater alle klasser

Atle Thoresen ble nummer 33 i sin klasse, innfridde sin egen ambisjon om å komme til mål helt tom for krefter, og hevet seg flere plasser fra VM-debuten i fjor da han ble nummer 36.

– Jeg fikk klemt ut det jeg var god for, og da kan jeg ikke annet enn å være kjempefornøyd. Jeg ble best av de norske og nummer to fra Norden, jeg fikk en KOM i VM-løypa på Strava, og jeg slo flere av de som slo meg i fjor, sier Thoresen, som sykler i klassen menn 45-49 år.

Årets Masters-VM/ UCI Gran Fondo World Championships ble arrangert i Varese i Italia. Mesterskapet åpnet med individuell tempo sist torsdag, der de norske rytterne tok til sammen fire medaljer. Fredag kveld var det stafetter, og søndag avsluttet mesterskapet med fellesstarter for alle klasser.