For 27-åringen fra Follo er kontrakten med det nye laget Dare Gaviota et viktig skritt mot ambisjonen om å bli proff.

– Dette gjør at jeg kan få en god kalender og et godt støtteapparat rundt rittene. Jeg håper at det skal hjelpe meg å prestere på et høyere nivå i 2018, samtidig som det skal være et steg opp og i riktig retning mot større ting, sier Jonas Orset, som har syklet både med belgiske, colombianske og kinesiske lag før.

LES OGSÅ: Kinafareren   

Det er nettopp gjennom kontaktnettet i sykkelsporten at tilbudet om det serbiske laget kom på bordet.

– Jeg har vært under kontrakt med laget siden før jul. Målet er å bli så god som mulig, og 27 år er ingen alder for en syklist så lenge motivasjonen er til stede. Og motivasjonen har jeg aldri hatt problemer med, sier Orset.

Saken fortsetter under

MILSLUKER: Jonas Orset trener mye og gjerne, her på tur i området rundt Murcia der det nye laget har base. Foto: Privat

Mer trening i Syden
Dare Gaviota er riktignok registrert i Serbia, men har base i Murcia på Club Ciclista Région de Murcia. Det gir Orset mulighet til å trene mer i Spania, spesielt i oppkjøringen til sesongen.

– Laget har en leilighet i Murcia der jeg kan være, men jeg blir å finne hjemme i Norge, og ønsker å være synlig i det norske sykkelmiljøet. Vi planlegger blant annet en landeveiscup i Osloområdet tilsvarende fjorårets Yr Sport Cup med start etter påske, sier Orset.

I fjor høst etablerte han det norske sykkelprosjektet Green Cycling sammen med Thomas Rem.

Hør Landeveis podcast om Green Cycling  

Rekrutterte vestlandstalent
Orset får følge av Odin Foldvik Eikeland (24) fra Finnmark.

– Laget ønsket seg flere nordmenn i stallen, og jeg vet at Odin er en ivrig og dyktig syklist, og en rytter som er ekstra god i kupert terreng, noe laget liker. Jeg fikk han anbefalt også av Pål Fredriksen, og Odin selv var veldig interessert. Så jeg snakket med sportsdirektøren vår, Jose Antonio Otoño, og han hadde plass til Odin, forteller Orset.

LES OGSÅ: Høydetrening 

Saken fortsetter under

NYREKRUTTERT: Odin Foldvik Eikeland, her fra Eidsvollrittet i mai. Foto: Privat

12 år på kontinentalnivå
Dare Gaviotas UCI-historie går tilbake til 2006. I 2008 til 2009 gikk det under navnet Contentpolis Ampo og hadde blant annet ryttere med i Vuelta á Espana. I år består laget av fem serbere, fire spanjoler en nederlender samt Orset og Eikeland.

Men selv om lagets base er i Spania, kommer ikke Orset til å melde utflytting med det første.

Men rik blir han foreløpig ikke av kontrakten med Dare Gaviota.

– Laget betaler ikke lønn til rytterne. Jeg har fortsatt et ønske om å kunne leve av å være syklist, så jeg er avhengig av å finne gode støttespillere, og evig takknemlig for gode kompiser og en tålmodig familie, sier Orset.