/ Sykler

Må utsette Bike Expo

Sykkelmessen som skulle vært utstillingsvinduet for sykling i Norge mangler aktører.

Sist oppdatert 5. februar 2019 kl 17.26
UTSATT: Bike Expo 2019 skulle vært arrangert i mars, men er utsatt på ubestemt tid. Foto: Bike Expo
UTSATT: Bike Expo 2019 skulle vært arrangert i mars, men er utsatt på ubestemt tid. Foto: Bike Expo

Bike Expo 2019 skulle vært arrangert på Hellerudsletta 22. til 24. mars. Nå er messen utsatt på ubestemt tid. 

– Vi er utrolig lei oss for at vi ikke klarer å arrangere som planlagt i år, sier Bjørn Sætre. 

Den tidligere generalsekretæren i Norges Cykleforbund er en av ildsjelene bak den norske sykkelmessen som ble arrangert for første gang i fjor, og er klar på at årets messe er utsatt og ikke avlyst. 

Bike Expo skal være Norge en egen sykkelmesse for utstyr og nyheter, en arena for sykkelpolitikk, tilrettelegging, miljø og transport, foredrag og eventer. I fjor var over 4.500 personer innom Bike Expo i løpet av de tre dagene messen pågikk. 

LES OGSÅ: – Vi må skape en arena som engasjerer  

Saken fortsetter under

POPULÆRT: Det kom over 4500 personer innom messen i 2018, som bød på utstyr og aktiviteter, foredrag og debatter. Foto: Bike Expo
POPULÆRT: Det kom over 4500 personer innom messen i 2018, som bød på utstyr og aktiviteter, foredrag og debatter. Foto: Bike Expo

Trangere tider i bransjen
Utsettingen er en konsekvens av flere faktorer, inkludert trangere tider i bransjen og dermed færre utstillere som bidrar økonomisk, og mindre støtte fra andre organisasjoner. 

– Når aktørene sliter, så er det en helt normal reaksjon at de trekker seg fra eller kvier seg for å investere i å eksponere seg på nye arenaer, selv om det kanskje er akkurat det de trenger. Det er helt naturlig defensiv tankegang utfra den gjeldene situasjonen i bransjen, sier Sætre. 

Samtidig har Oslo Kommune, som var en av de store bidragsyterne i fjor, verken sagt ja eller nei til å bidra på samme nivå i år. Skedsmo kommune har sagt seg villig til å støtte årets messe, men ville ikke bidra med like mye som i fjor. 

Videre vil heller ikke Norges Cykleforbund være med på prosjektet. De var heller ikke representert i fjor. Det synes Sætre er synd. 

LES OGSÅ: Sætre ferdig I NCF 

Saken fortsetter under

FÆRRE AKTØRER: Bjørn Sætre merker at bransjen sliter, og at færre aktører er villig til å være med på  Bike Expo i år enn i fjor. Foto: Bike Expo
FÆRRE AKTØRER: Bjørn Sætre merker at bransjen sliter, og at færre aktører er villig til å være med på Bike Expo i år enn i fjor. Foto: Bike Expo

Ser på alternativer
Nå jobber Bike Expo med å finne alternative løsninger for messen. En mulighet er å etablere tettere samarbeid med ett av de store sykkelarrangementene. En annen er å legge messen etter sesongen i stedet for i forkant av den, slik som de store internasjonale bransjemessene.  

– De tyngste messene er de som viser neste års produkter, og de arrangeres i etterkant av sesongen. Da er også utøverne ferdige med sesongen. så vi ser på muligheter for å få til noe i den retningen. Vi har ikke innledet noen dialoger i noen retninger ennå, men vi er ikke redde for å samarbeide med andre, sier Sætre. 

LES OGSÅ: Kledd for vinteren 

– Vi var egentlig ikke så langt unna å kunne realisere arrangementet. Hadde vi hatt en stor tung aktør som gikk inn og var villig til å investere i dette, hadde vi greid å få med oss flere av de små og mellomstore, og da hadde det gått. Vi var klare på at vi ville måtte investere i dette også i år, men ikke at vi måtte investere mer enn vi gjorde første året. Når det ble slik, klarer vi ikke å få det til i mars, sier Sætre. 

Bjørn Sætre
Bjørn Sætre

Les også: Test av pulsklokker med GPS

Husk at du som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler fra landevei.noterrengsykkel.nofriflyt.noutemagasinet.no og norsk-klatring.no.

Publisert 5. februar 2019 kl 17.26
Sist oppdatert 5. februar 2019 kl 17.26
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen