YOU ARE BEARDIFUL

Dette forteller skjegget ditt om deg som syklist.

Sist oppdatert 25. mars 2015 kl 18.26
CIAO BELLA: Hvilken dame kunne motstå den skjeggete sjarmøren Luca Paolini? Foto: CORVOS.
CIAO BELLA: Hvilken dame kunne motstå den skjeggete sjarmøren Luca Paolini? Foto: CORVOS.

Fausto Coppi hadde ikke det. Ikke Jacque Anquetil eller Eddy Merckx heller. Og i hvert fall ikke Miguel Indurain. Nettopp – vi snakker om skjegg. Mens det i gamle dager var helt uakseptabelt å ha hår i ansiktet som sykkelrytter, har holdningen til veltrimmet hårprakt rundt munnen snudd i den siste tiden. Senest etter at Tormod Hausken på imponerende vis vant NM i 2014, er skjegg blitt en ny trend. Vi ser nå stadig oftere sykkelryttere som bryr seg fint lite om ansikts-aerodynamikken, men heller fokuserer på den visuelle manndommen sin.

LES OGSÅ: #Klassikerskjegg

Landevei har derfor tatt en titt rundt omkring i pelotonen og analysert ulike ryttertyper med skjegg. Finn ut hvilken karakter du ligner mest på!

1. SJARMØREN

Helskjegget ditt oser empati og vennlighet. Du er en ekte sjarmtroll og vet hvor tiltrekkende skjegget ditt virker på det andre kjønnet. Men lengden på prakten avslører også at du er en romersk legionær med mye karakter. Du bryr deg ikke om brillene er over eller under hjelmstroppene. Det eneste som gjelder er å sykle fort! Styggfort!

01
01

SJARMERENDE: Luca Paolini er sjarmtroll og romersk legionær i ett. Foto: CORVOS.

2. SMÅBARNSPAPPAEN

Tiden er inne for å bli voksen og ta ansvar. Mange mannlige ryttere lar skjegget gro når de får barn og blir foreldre. Skjegget ditt symboliserer modenhet og stolthet. Samtidig som det gir uttrykk for tradisjon. På 1980-tallet gikk faren din rundt med bart. Nå, 30 år senere, gjør du det samme. Det blir i familien. Kapasitet og kjørestyrke preger ryttere som deg.

02.a
02.a

ANSVARSFULL: John Degenkolb er både tradisjonsbundet og eksepsjonell. Et ekte forebilde, ikke bare som sykkelrytter. Foto: CORVOS.

3. TRENDSETTEREN

Du trener disiplinært og målbevisst, og gjennomfører øktene som står i treningsprogrammet. År inn og år ut. I takt med kapasiteten din, gror også skjegget. Når det har vokst seg stort, vet du at du er klar for profflivet. Akkurat som Tormod Hausken Jacobsen. Helskjegget til Stokka-gutten står for kvalitet og gjennomføringsevne. Har du skjegg som Hausken er du en trendsetter som inspirerer andre!

033
033

TONEANGIVENDE: Har du skjegg som Tormod Hausken Jacobsen vitner det om kontinuitet og pålitelighet. Foto: Henrik Alpers.

4. AKADEMIKEREN

Hornbriller, piquet-trøye og krøllet skjegg. Selv om du ikke gjelder som feltets fremste vitenskapsmann, utstråler skjegget ditt intelligens og overveielse. Som lynrask spurter er det nettopp dette som trengs, for å krysse mållinjen først av alle. Har du spurtgenene i deg og skjegg som Cav, vet du at hårveksten rundt munnen neppe går på bekostning av avslutningshastigheten din.

LES OGSÅ: Luefin

04
04

SMART: Mark Cavendish er blant feltets raskeste herrer, og ingenting tilsier at skjegget går på bekostning av hastigheten hans. Foto: CORVOS.

5. VIKINGEN

Skjegget ditt vokser vilt, er bustete og like lyst som støvet på slettene i klassikeren Paris-Roubaix. Du er norsk, født og oppvokst i landet som stiger frem over vannet. En ekte viking, en som sykler i all slags vær – dog helst i striregn og kjølige temperaturer. Når rytterne rundt deg begynner å hakke tenner, tar du av regnjakka. Skjegget ditt setter konkurrentene dine sjakkmatt lenge før start!

05
05

VÆRBITT: Thor Hushovd viser frem selve definisjonen av et klassikerskjegg. Foto: CORVOS.

6. PIRATEN

Du går i brudd når feltet minst venter det. Har du en dårlig dag den ene dagen, fileterer du pelotonen dagen derpå. Du er uberegnelig og kjemper med hjertet i hånden. Akkurat som avdøde Marco Pantani gjorde. Har du skjegg som ”Il Pirata” vitner det om en sterk personlighet og at tilpasning er et fremmedord for deg. Den dagen du ikke lenger er fryktet blant kamerater og fiender, legger du sykkelskoa på hylla.

06
06

VISJONÆRT: Marco Pantanis smultringskjegg passet ikke inn i den glattbarberte sykkelsporten på 1990-tallet. Like lite som han selv. Foto: CORVOS.

Publisert 25. mars 2015 kl 18.26
Sist oppdatert 25. mars 2015 kl 18.26
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen